Avukat Dilara Yıldız’ın katili Oktay Dönmez tutuklandı!

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 11:20 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 11:20 pm

Tuzla’da Avukat Dilara Yıldız’ı (29) tabancayla vurarak öldürdükten sonra yakalanan şüpheli Oktay Dönmez (29) 3 ayrı suçtan tutuklandı.

Tuzla Cami Mahallesi’nde dün meydana gelen olayda Avukat Dilara Yıldız, Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak öldürüldü. Gözaltına alınan Dönmez’in 2017 yılında ‘Uzman Çavuş’ olarak göreve başladığı, 2021 yılında ise sözleşme yenilemeyerek görevinden ayrıldığı öğrenildi.

‘DAYI BENİ KURTAR’ DEDİ AMA YETİŞEMEDİM

Dilara Yıldız’ın dayısı Mahmut Akyel, “Dilara daha önce nişanlandı, ayrıldı. Adam takıntılıydı, sürekli tehdit mesajları attığını söylüyordu. Tam bilgi vermiyordu. Adam 10 gündür evinde kalıyormuş. Evinde darbederek silah zoruyla o restorana getirmiş. Sonra ablam aradı beni, ‘kurtar’ diye. Ben Kadıköy’den Tuzla’ya gidene kadar cinayet işlenmiş, yetişemedik. Annesini aramış herhalde, tam net konuşamadık. Gittiğimde vefat etmişti. ‘Dayı beni kurtar’ diye mesaj attı ama ben yetişemedim.” dedi.

 3 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli burada savcıya ifade verdi. Savcılık, şüpheliyi “Tasarlayarak öldürme”, “Silahla yağmaya teşebbüs” ve “Silahla cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Dönmez’in sevk edildiği 3 ayrı suç maddesinden de tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Avukat Dilara Yıldız’ın katili Oktay Dönmez’in ifadesi ortaya çıktı