Öldürülen avukat Dilara Yıldız, tehdit mesajlarını sosyal medyada paylaşmış

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 9:18 am - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 4:58 pm

Tuzla’da bir restoranda 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız, Oktay Dönmez isimli erkek tarafından öldürüldü. Yıldız’ın tehdit mesajlarını sosyal medya hesabında paylaştığı ortaya çıkarken ölümüne tepki yağdı.

Olay dün saat 22.00 sıralarında Tuzla Cami Mahallesi’nde bulunan bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre 29 yaşındaki avukat Dilara Yıldız bir restoranda eski nişanlısı Oktay Dönmez isimli erkek ile birlikte oturuyordu. Bu sırada çıkan tartışmada Dönmez, tabancayla Dilara Yıldız’a defalarca ateş etti. Olay yerinde hayatını kaybeden Dilara Yıldız’ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından adli tıp kuruma sevk edildi. Dönmez ise olay yerinin yanındaki polis merkezine giderek teslim oldu.

Tartıştığı eşini 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Yaşanan olaydan önce Oktay Dönmez’in, Dilara Yıldız’a tehdit mesajları attığı öne sürüldü. Telefonunda kayıtlı olmayan ancak Dönmez’e ait olduğu öne sürülen mesajlarda Yıldız’a, “Çok zamanın yok bu hayatta” yazıldığı görülüyor.

 

 

Atılan mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız’ın ise, “Özür dileyerek paylaşmak ve buradan cevap vermek istiyorum. Öncelikle bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, rahatsın ama nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim” şeklinde cevap veriyor.

Tunuslu kadın elleri, ayakları ve ağzı bantlı şekilde ölü bulundu

“ASIL SORUMLU FAİLLERİ CEZALANDIRMAYANLARDIR”

Dilara Yıldız’ın katledilmesine tepki gösterildi. Sosyal medya platformu Twitter’da #DilaraYıldız etiketiyle yapılan paylaşımlarda İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapıldı.

Yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

Yargıtay Başkanından skandal savunma: Sanki sadece Türkiye’de kadın cinayeti işleniyormuş algısı yaratılıyor