Ateşini ölçtüğü ateş ölçeri böyle çaldı!

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 11:36 am - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 3:35 pm

Antalya’da bir işyerine giren iki kişi kasada bulunan 35 lirayı çaldı. Hırsızlardan birinin, kasanın yanında duran ateş ölçerle önce ateşini ölçtüğünü ardından cebine koyduğu anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Geçtiğimiz çarşamba günü Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde Dursun Kaya, işyerini akşam saatlerinde kapatıp evine gitti. Gece saatlerinde işyerine gelen iki kişi tornavidayla kilitli cam kapıyı zorlayarak işyerine girdi. Kasaya yönelen ikili, tornavida yardımıyla zorlayarak kasayı da açtı. Güvenlik kamerasını fark etmesine rağmen aldırış etmeyen ikili, kasada bulunan bozuk paralardan oluşan 35 lirayı aldı.

Bu sırada hırsızlardan biri, kasanın yanında duran ateş ölçeri fark edip eline aldı. Önce ateş ölçeri alnına tutup ateşini ölçen hırsız, vücut sıcaklığına baktıktan sonra da ateş ölçeri cebine koydu. Yaklaşık 3 dakika süren hırsızlığın ardından 2 kişi olay yerinden ayrıldı. Hırsızlık anı, güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Sabah işyerini açmak için gelen çalışanlar kapının açık olduğunu fark edince durumu polise ve işyeri sahibi Kaya’ya bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyip, işyerinde çalışma yaparak şüpheli iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.