Atatürkçüleri ve Lozan’ı hedef aldığı söylenen Yalvaç Müftüsü’nden açıklama

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 7:32 am - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 7:32 am

Daha önce ilçedeki Kur’an Kursları’nın 60 Bin liralık elektrik borcunu ödeyenlerin cennete gideceği vaadinde bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen Yalvaç Müftüsü Ömer Can, Atatürkçüleri ve Lozan’ı hedef aldığı iddia edilen bir mesajla yeniden gündeme geldi. Müftü Ömer Can söz konusu iddiaları reddederek mesajın kendisi tarafından atılmadığını söyledi.

Müftü Ömer Can’a ait olduğu söylenen paylaşımda “Fatih Sultan Mehmed Han gemileri karadan yürütüp çağ açıp, çağ kapattı. Reis Yüz yıllık Lozan dayatma zulmünü ve ekonomik esaretini yıkarak milli kalkınma ve şaha kalkma bayrağını cihana ilan edişinin sembolünü gösterdi. Anlayanlar gözyaşı ile şahadet getirerek Allah’a yaklaşıyorlar. Anlamak istemeyenler Onuncu Yıl Marşı ile tağutlarına tapınarak avunuyorlar” mesajı vardı. Söz konusu mesaj “TOGG Açılış Töreninin Hatırlattığı” ön mesajı ile paylaşıldı.

Çeşitli sosyal medya hesaplarında Yalvaç Müftüsü Ömer Can’a ait olduğu iddia edilen bir whatsaap durum fotoğrafı paylaşıldı. Bu duruma tepki gösteren Yalvaç Bağkonak Köyü Muhtarı ve ADD Temsilcisi İsmail Başoda da “Yalvaç Müftüsü Ömer Can Whatsaap uygulamasına koymuş olduğun durum hakkında sana söylenecek çok şeyim var… Yalvaç Müftüsü Ömer Can hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na Atatürk’e hakaret, Halkı kin ve Düşmanlığa tahrik etme suçundan dolayı Suç duyurusunda buldum. Haddini bil Müftü bey” mesajını verdi.

Odatv’nin ulaştığı Müftü Ömer Can ”Bu söylenen tamamen yalandır, iftiradır. Böyle bir paylaşımım olmadı, kuyumu kazıp üzerime oynamaya çalışanlar var. Daha evvel de hakkımda algı yapılmaya çalışılan benzer olaylar yaşandı, haberler çıktı.” dedi.

Diyanet ‘Zamlar ‘Allah’tan’ dedi, Yalvaç Müftüsü uçuşa geçti ‘Cennet garantisi’ verdi