Atatürk devrimlerini, kadınları hedef alan gerici için AKP’liler taziye yarışına girdi

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 7:21 am - Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi 7:22 am

Atatürk devrimlerini ve kadınları hedef alan açıklamalarıyla bilinen Cerrahi tarikatının lideri Ömer Tuğrul İnançer yaşamını yitirdi. İnançer için taziye yayınlayan AKP’liler adeta birbirileriyle yarıştı.

Cerrahi tarikatının lideri, 76 yaşındaki İnançer, İstanbul’daki evinde önceki gün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Başta kadınlar ve Atatürk devrimi olmak üzere açıklamaları ile tepki çeken İnançer için başta Erdoğan olmak üzere iktidar temsilcileri taziye yarışına girdi. İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine katılmasıyla tepki çeken Erdoğan, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidar temsilcileri ve kamu görevlileri de taziye mesajları paylaştı.

İşte o taziye mesajları

 

DEVRİMİ HEDEF ALDI

Kadınları hedef alan açıklamalarıyla tanınan İnançer, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil”, “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” ve “Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” açıklamalarıyla tepki çekmişti. İnançer’in, Meclis’te katıldığı bir konferansta “Bu ülkede inkilaplaştırma (köpekleştirme) yapıldı” sözleri de tartışmaya neden olmuştu.

İsmailağa Cemaati yoksulluğun sebebini buldu: Günahlar!