Atama bekleyen öğretmenler Ankara’da toplandı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 5:20 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 5:20 pm

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in atama sözüne rağmen 102 gündür ataması gerçekleşmeyen öğretmenler Ankara’da toplandı.

Atama bekleyen öğretmenler, seslerini duyurmak için Ankara’da bir basın açıklaması düzenledi. 2021 KPSS sınavına giren öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlere “kısa süre içerisinde atama olacak” sözüne rağmen 102 gündür atama beklediklerini belirterek, seslerini duyurmaya çalıştı.

“SAYIN BAKAN VERDİĞİN SÖZLER NEREDE?”

“Yeniden sınava çalışmak zorunda kalmak istemiyoruz” diyen öğretmen adayları, “2021 KPSS 3 Mart’tan beri atama nöbetinde”, “Çok yorulduk, çok yıprandık ama vazgeçmedik” “Tuğladan binalar içinde öğretmen yok” “Sayın bakan hani verdiğin sözler, hani atama nerede?” dövizleri açtı.

Basın açıklamasını yapan Fatih Sevgi şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in genç öğretmenlere ‘Gençleri bekletmeyeceğiz’ dediniz, biz beklerken bu genç yaşımızda yaşlandık, psikolojimiz yıprandı. Bu bekleyiş bizim mental olarak çökmemize sebep oldu. Ne ders çalışabiliyoruz ne bir işte çalışabiliyoruz. Verilen sözün üzerinden tam olarak 3 buçuk ay gibi koca bir zaman geçti. 102 gündür somut adımların atılmasını dört gözle beklerken henüz ortada somut bir öğretmen atama duyurusu veya takvimi dahi yok.
Yeniden sınava çalışmak zorunda kalmak istemiyoruz. Koca bir yılda 15.000 gibi karma bir alım olmuşken tekrar sınav ücreti ödemek istemiyoruz. Maddi gücümüz yokken tekrar kitaplar almak istemiyoruz. Zaten yüksek puanlar alıp kontenjan mağduru olduğumuz bir sınava girmek istemiyoruz. Çok ama çok bekledik Sayın Cumhurbaşkanım. 2021 KPSS, tarihin en az atamasını almış fakat tarihin en başarılı sınav sonuçlarına sahip olan büyük bir öğretmen kitlesidir. Verilen atama müjdesi artık somutlaşsın, eylülde öğrencilerimize kavuşalım. Daha fazla mağduriyet ve yığılma oluşmaması için en hızlı şekilde atamamızın duyurulması talebimizdir. Bu ülkenin genç öğretmenleri olarak açık sayısı 138 bine ulaşmışken, 86.068 bin diploması dahi olmayan ücretli çalışırken oturup evde beklemek istemiyoruz.”