Aşı karşıtlarına karşı suç duyurusu! Ölümlerden sorumlusunuz

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 7:25 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 7:26 pm

İstanbul Maltepe’de aşı karşıtlarının düzenlediği mitingde, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak başta olmak üzere 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Nevzat Yılmaz adlı bir yurttaş, Maltepe’de aşı karşıtlarının düzenlediği ”Büyük Uyanış” mitingiyle ilgili Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, Sema Maraşlı, Cemil Can, Bora Gencer, Zafer Ege, Erkan Trükten ve Dr. Bilgehan Bilge’nin “Halk sağlığına karşı tıbbi ve bilimsel olmayan bilgi yayarak ölüme sebebiyet verme, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na muhalefet” suçlarını işlediğini savundu.

“YURTTAŞLARIMIZIN ÖLÜMLERİNDEN SORUMLULAR”

İşleme alınan suç duyurusunda, mitingin devletin salgına karşı aldığı önlem ve kararların yok sayıldığı vurgulandı. Mitingin virüsün yayılmasına neden olduğu belirtildi.

Duyuruda, ”Mitingin düzenleme komitesi, yazar Abdurrahman Dilipak ile birlikte her gün ölen 200 yurttaşımızın ölümlerinden sorumlu sayılmalıdır.Kanımca, düzenleme komitesinde yaralan, mitingde konuşma yaptığı basına yansıyan Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, Sema Maraşlı, Cemil Can, Bora Gencer, Zafer Ege, Erkan Trükten, Dr. Bilgehan Bilge; 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu,3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ile ilgili diğer yasalara aykırı davranarak salgının yayılmasına aşı karşıtlığını yayarak neden olmuşlardır. Mitingi basından ve televizyondan gören kişilerde az da olsa bilimsel hiçbir dayanağı olmayan aşıya karşı kuşku duyulmasına ve aşının yararsız olduğu düşüncesinin yerleşmesine katkıda bulunmuşlardır. Belki de aşı olduğunda ölmeyecek insanların aşı olmamasını teşvik ederek ölümlerinin önünü açmaları nedeniyle suç işlemişlerdir” denildi.

Sarıgül: Ben şoför Hakkı’nın oğluyum, Cumhuriyet sayesinde 30 yaşında belediye başkanı oldum