ASELSAN’a yeni genel müdür

Yayın tarihi: 23 Haziran 2023 Cuma 12:41 am - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 12:41 am

ASELSAN Yönetim Kurulu, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol’un genel müdürlük görevine gelmesine karar verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Savunma Sanayii Başkanı olarak Prof. Dr. Haluk Görgün’ü atamasıyla boşalan ASELSAN Genel Müdürü pozisyonu için seçim yapıldı.

ASELSAN Yönetim Kurulu, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol’un genel müdür olmasına karar verdi.

ASELSAN’ın sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda karar şu ifadelerle duyuruldu:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Savunma Sanayii Başkanı olarak atanması nedeniyle Genel Müdürlük görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN’ün yerine, ASELSAN Yönetim Kurulu kararı ile Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcımız Ahmet AKYOL atanmıştır. Bağımsız ve milli yüksek teknolojileri ülkemize kazandırma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Şirketimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

AHMET AKYOL’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Ahmet Akyol da genel müdürlük görevine gelmesi üzerine bir teşekkür mesajı yayınladı.

Akyol, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

“ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Ülkemiz ve şirketimiz adına verilen bu büyük görev ve sorumluluktan ötürü Yönetim Kurulumuza şükranlarımı iletiyorum. ASELSAN’ın bağımsız teknolojiler sahasında yüksekte duran başarı çıtasını daha da yükseğe taşımayı büyük bir görev olarak görüyorum. ASELSAN’lıların yetkinlikleri ve tecrübeleriyle nice milli başarıları ülkemize armağan edeceğiz. Global arenada dost ve müttefik kullanıcılarımıza sunduğumuz rekabet gücü, verimliliği yüksek çözümlerle ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine en yüksek girdileri sağlamak için çalışacağız. İhracat yaptığımız 84 ülkeye yenilerini ekleme hedefinden şaşmayacağız. AR-GE ve inovasyondan aldığımız güçle ülkemizin oyun değiştirici teknolojilerine en yüksek milli katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Daima ileri teknolojilere odaklanacak, bunların geliştirilmesi ve üretilmesi için var gücümüzle akıl ve alın teri dökeceğiz. ASELSAN’ın kuruluş vizyonunda da yer alan millileştirmeyi bir seçenek değil zorunluluk olarak görüyoruz. Binlerce yerli tedarikçimizden aldığımız güçle millileştirmenin altın çağına damga vurmayı devam ettireceğiz. Ülkemizin en değerli insan kıymetiyle yürüdüğümüz bu yolda; istihdam ve insana yatırımı odağa alarak, yeni nesli #MilliTeknolojiHamlesi’ne dahil etmek için çalışacağız. Değişim ve dönüşüme öncülük eden projelerimizle şirketimize, ülkemize, insanımıza değer sunacağız. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın ortaya koyduğu yerli ve milli teknolojiler vizyonuyla, Savunma Sanayii Başkanımız @halukgorgun öncülüğünde paydaşlarımızla, yatırımcılarımızla, kahraman güvenlik güçlerimizle, ASELSAN’ı geleceğe taşımayı sürdüreceğiz.”

ASELSAN’a dış ticaret statüsü