“Aşçıya kız mı verilir?’ dediler” Mehmet Şef’ten yıllar sonra gelen itiraf!

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 4:52 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 5:01 pm

Masterchef’in son bölümünde Mehmet Yalçınkaya‘nın açıklamaları ekran başındakileri de duygulandırdı. Yalçınkaya, “Oğlum, ‘Aşçı mı olacaksın?’ da ne, biz kız istemeye gittik, kızı vermiyorlardı yani.” ifadelerini kullandı

2018 yılından bu yana TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan yemek yarışması Masterchef’in yeni bölümünde duygu dolu anlar yaşandı. Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüri üyeliği yaptığı, Acun Medya tarafından TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan MasterChef’te yarışmacıların Barbaros ve Kıvanç, aşçılık mesleği hakkında yaşadıklarını dile getirdiler.

Barbaros, anne ve babaların eskiden ‘Aşçıya kız mı verilir?’ diye bu mesleği küçümsediklerini ama artık birçok kişinin gastronomi okumak istediğini belirtti. Barbaros’un “Göbeklitepe’ye de gastronomi lisesi kurulma aşamasında. İnşallah en kısa sürede onu da görürüz” sözleri sonrasında söz alan Kıvanç, “Benim babam anneme ‘Aşçı mı olacak ya?” demiş. Şimdi gurur duyuyor. Ama o zamanlar gerçekten bu mesleğe karşı böyle bir önyargı vardı” diye konuştu.

MasterChef’te ortalık karıştı, gözyaşlarına boğulan Eda yarışmadan ayrılmak istedi

Barbaros ve Kıvanç’ın bu açıklamaları sonrasında Somer Sivrioğlu araya girerek “Siz bir de Mehmet Şef’e sorun onu” dedi.

“HEPİMİZ YEMEK KOKUYORDUK”

Somer Sivrioğlu’nun söyledikleri sonrasında yıllar önce yaşadıklarını anlatan Mehmet şef, ekran başındakileri duygulandırarak şunları söyledi:

“Oğlum, ‘Aşçı mı olacaksın?’ da ne, biz kız istemeye gittik, kızı vermiyorlardı yani. 3 – 5 arkadaş belediye otobüsüne bindiğimiz zaman yanımızda kimse kalmıyordu. Çalıştığımız yerde duş olmadığı için hepimiz yemek kokuyorduk, millet kaçıyordu”

MasterChef’te şok! Şampiyon isim elendi! “Gururum kırıldı…”