Arsa mağduriyeti de mi kurgu çıktı? Murat Kurum’a dert yanan kadını muhtar yalanladı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 10:45 am - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 10:47 am

Seçim öncesi İBB’ye yönelik kumpaslara bir yenisi eklendi. AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a Beykoz’daki arsasının ‘yıkıldığını’ söyleyen kadını, Beykoz’da kentsel dönüşümün olduğu tek mahalle olan Çubuklu’nun muhtarı yalanladı. Muhtar, mahallede yıkılan herhangi bir evin olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterildiği videonun ardından bir ‘kumpas’ videosu daha yayınladı. İBB Haber tarafından yapılan paylaşımda, AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a “Arsam yıkıldı” diyen kadının sözlerine açıklık getirildi.

 

MUHTAR: YIKILAN EV YOK

“Vatandaşın dili sürçtüğü için ‘arsam yıkıldı’ dediğini varsayarsak” denilen videoda Beykoz’daki tek kentsel dönüşüm alanının bulunduğu Çubuklu Mahallesi’nin muhtarı Hüsnü Kolcu’nun sözlerine yer verildi.

Muhtar Hüsnü Kolcu şunları söyledi:
“Mağduriyet durumu yok. Hatta proje sonuçlanırsa vatandaşın lehine olacaktır. Biz de bitmesini dört gözle bekliyoruz. Burada tapusu olup da yeni yıkılan ve kentsel dönüşüm bekleyen bir yer yok. Şu anda yıkılan bir ev yok, hiç mağduriyet yok.”

İBB’ye kumpas ekibine il genelinde izin valilikten! ‘Patladınız’

 

 

 

Kaynak: TELE1