Arda Turan: Cumhurbaşkanımız iyi olsun diye dua ediyoruz

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 10:32 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 10:32 pm

Son dönemde Türkiye’nin en çok konuşulan futbolcusu Arda Turan, CNN Türk’te ‘Buket Aydın ile 40’ programına konuk oldu. Turan Erdoğan’a yakınlığı ile ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Cumhurbaşkanımız bizim için ağabey gibidir. Devletin başı, ben onu asla meşgul etmem, aramam. Ben kendisini çok severim. Bana her zaman destek olmuştur. O ülkenin başı, biz de o iyi olsun diye dua ediyoruz”.

Arda Turan, Barcelona’dan ayrılacağı kesinleşince Galatasaray’dan transfer teklifi aldı mı? İşte Arda Turan’dan açıklamalar:

“Hiçbir zaman arkadaşlarım beni kötü bir yola sürüklemedi. Benim sofram hep kalabalık. İnsanların 20 senelik arkadaşlarıyla birlikte olması kötü bir şey mi?

Barcelona’da oynarken Türkiye’ye dönme fikrim yoktu. Ben zaten Atletico Madrid’in 10 numarasıydım, 5 kupa kazandım. Oraya ayak uydurdum. Beni futbol tahrik etti Türkiye’ye dönmek için. Dünyanın en önemli kulüplerinden teklifler vardı.

100 senede bu kariyerde bir tane oyuncu geldi. Benden daha kaliteli oyuncu vardı ama bu kariyere gelebilen az oyuncu vardı. Bir şeyleri hep beraber düzeltmemiz lazım. Tabii ki Arda’dan daha yetenekli oyuncu gelmiştir ama bu kariyere gelmiş yok. Nedeni soruyorum.

Messi’nin söylendiği gibi bir ağırlığı vardı ama oradan ayrılmamın sebebi Messi değildi. Messi benim çok iyi arkadaşımdı. Valverde geldikten sonra kendisiyle anlaşamadık ve bu yüzden ayrılmak istedim. Kimse bana git demedi, oynayamadığım için ayrıldım.

Geçmişimle çok gurur duyuyorum. İyi bir gelecek inşa edeceğime inanıyorum. Ünümde bir eksiklik görmüyorum. Her gittiğim havalimanında, sokakta aynı ilgiyle karşılaşıyorum. Beni çok sevdikleri için insanların kırgınlıkları olabilir.

Benim her zaman insan ilişkilerim çok iyi oldu, herkesin kıymetini bilmişimdir. Eşime çok aşığım, bana dünyanın en güzel şeyini, oğlumuzu verdi. Ne primi, ne parası… Neler yaşadığımı eşim çok iyi biliyor.

Hiç kimse İzlanda’yı elediğimizde nasıl ağladığımı hatırlıyor mu? İnsanların sevinçlerini, hüzünleri gösterme şekilleri farklıdır. 5 maç saysak en üzüldüğüm maç İzlanda’ya 3-0 yenildiğimiz maçtır.

Dünya Kupası’na gitme şansımız var, Lucescu, ‘İzlanda bizden daha fizikli, hava topuna çıkmayın’ diyor, bu şekilde gol yiyoruz. ‘Merkezden güçlüler, kenardan oynayalım’ diyor, merkezden gol yiyoruz. Böyle goller yersek, Arda da çıkarken güler!

Prim diye bir kriz yok. Milli takımın hocası da söyledi, ben de söyledim. Personelle alakalı bir şeydi. TFF de gereğini yaptı. Bu prim krizinden herkes sıyrıldı, bir tek Arda kaldı. Neden, haksızlığın karşısında kaldı, suni bir kriz oluşturuldu, herkes temiz.

Bilal (Meşe) ağabeye bunu yaptığım için çok üzgünüm. O’na, “Sen buradasın, herkes burada, ben kimden para istemişim’ diye sordum, cevap vermedi. Sonra aramız bozuldu. Milli takımı bırakma sürecinde de, hoca, arkadaşlarım ve personeller bırakmamı istemedi.

Galatasaray, beni hiçbir zaman istemedi. 6 aylık dönemde boştum, müsaittim. Bir Galatasaray başkanı Arda ekonomiyi tercih etmiştir dedi. Ben Galatasaray’a hayatım boyunca yanlış yapmadım. Ben rakiplerimizden de teklif aldım, hangi cevapları verdiğim ortadadır.

Herkes kimin ne olduğunu bilir. Davalar bitsin, gerekeni söyleyeceğim. O kadar Madrid’de, Barcelona’da yaşadım. Dostlarımın sessizliği üzdü. Bilsinler. Bunu ilk defa burada söylüyorum. Hepsini İspanya’da ağırladım, canları sağ olsun. (Berkay’la davası hakkında)

Herkes fikrini özgürce belirtsin istemiştim. Ben sadece siyasi fikrimi belli ettim. İnsanları üzdü, tartışmalara sürükledi. İnsanları hiç ayırmam ben. Hayat bizden olmayanlarla yaşamakla güzel. İnandığım şeyi niye saklayayım?

Cumhurbaşkanımız bizim için ağabey gibidir. Devletin başı, ben onu asla meşgul etmem, aramam. Ben kendisini çok severim. Bana her zaman destek olmuştur. O ülkenin başı, biz de o iyi olsun diye dua ediyoruz.”