Apple’ın planları arasında katlanabilir iPad modeli olduğu ileri sürüldü

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 2:18 pm

Apple’ın katlanabilir iPad çıkarmak istediğine dair rivayetler vardı. Şimdi bu iddiaları doğrulayan yeni bir rapor paylaşıldı.

DigiTimes’ın tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan raporuna göre Apple’ın planları arasında katlanabilir iPad modeli var. Kaynaklar, Apple’ın birkaç senedir katlanabilir ekranlı iPhone üzerinde çalıştığını ve bu ekran teknolojisini tablete de taşımayı düşündüğünü ileri sürdü. Aslında bu dedikodu Ocak ayında analist Ming-Chi Kuo tarafından dile getirildi. Kuo, 2024’te katlanabilir iPad’in satışa sunulabileceğini içeren öngörü raporu paylaşmıştı. Ancak Kuo’nun aksine Mark Gurman ve Ross Young, aynı dönemde katlanabilir iPad hakkında herhangi bir şey duymadıklarını söylemişti.

iPad

 

İlginizi çekebilir: Samsung, Apple için katlanabilir ekran geliştirdiğini ima etti

Katlanabilir ekranlı iPad, Samsung ve Google gibi markaların katlanabilir akıllı telefonları gibi olacak. Yani cihaz kitap gibi açılıp, kapanabilecek. Bu şekilde mevcut iPad’lere göre kullanıcılara daha büyük ekran sunacak. Söz konusu katlanabilir model muhtemelen 12.9 inç’lik iPad Pro’nun üzerinde fiyata sahip olacaktır. 12.9 inç’lik iPad Pro 1099 dolar fiyatla satılıyor.

Kısa süre önce Samsung dolaylı olarak Apple için büyük boyutlu katlanabilir ekran geliştirdiğini onayladı. Samsung’la ilgili haberden sonra çıkan dedikodularda katlanabilir ekranlı MacBook olabileceği söylendi. Diğer yandan Apple’ın senelerdir MacBook ve iPad melezi geliştirdiğine dair spekülasyonlar da var. Fakat farklı kaynaklardan gelen eski tarihli raporlarda, Apple’ın bilgisayar sektöründen uzaklaşmak istemediği ve melez cihazın uzun süre daha olmayacağı da belirtilmişti. Bu yüzden Samsung’un geliştirme aşamasında olduğu büyük boyutlu katlanabilir ekranın ilk olarak iPad’de kullanılması daha muhtemel görünüyor.

ChatGPT’nin Android uygulaması kullanıma sunuldu