Apple’ın gelecek nesil kulaklıklarla ilgili farklı planları var

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 12:26 pm

Apple‘la yakınlığıyla bilinen gazeteci Mark Gurman, bu hafta paylaştığı Power On bülteninde yine ilginç detaylara değindi. Gurman’a göre Apple, AirPods Pro’nun USB-C bağlantısı bulunan yeni şarj kutusunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. iPhone 15’in tanıtımıyla birlikte USB-C’li AirPods Pro şarj kutusu da satışa çıkacak.

Mark Gurman’ın aktardığı detaylar sadece şarj kutusuyla ilgili değil, ünlü gazeteci Apple’ın AirPods Pro için işitme testi geliştirdiğini de söyledi. Teknoloji devinin böylelikle işitme sorunlarını tespit etmeyi planladığını belirtti. Bu testte AirPods, farklı tonlar ve sesler çıkararak kişilerin ne kadar iyi duyabildiğini belirleyecek. Şirket bir yandan da AirPods’u işitme cihazı olarak kullanmayı amaçlıyor. Bu yüzden Canlı Dinleme gibi mevcut özellikleri geliştiriyor. Şu an için yasal onay yok, ancak FDA geçtiğimiz sene işitme cihazı satın alma şartlarını hafifletti. Apple, FDA’nın yaptığı değişikliklerden yararlanmak istiyor. Cupertino merkezli şirket, işitme cihazı üreticilerinden bazı mühendisleri de işe aldı.

AirPods Pro

 

İlginizi çekebilir: Apple’ın gelecektekli AirPods Pro ürününde sıcaklık sensörü yer alabilir

Tüm bunlara ek olarak Mark Gurman, Apple’ın gelecek nesil AirPods’lar için ek sağlık sensörleri geliştirdiğini de tekrarladı. Söz konusu sensörlerden biri AirPods’un kulak kanalından vücut ısısını ölçmesini sağlayacak.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Final Fantasy 16, PS5’in ısınmasına ve kapanmasına neden oluyor