Apple, yeni MacBook üretimi için Vietnam’ı tercih etti

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 10:49 am

Stok sorunu yaşamamak için üretim faaliyetlerini Çin dışına kaydırmaya başlayan Apple, yeni MacBook modellerinin üretimi için de Vietnam’a yöneliyor.

Bildiğiniz gibi pandemi döneminde en çok etkilenen ülkelerden biri de Çin oldu. Çin, pek çok sektör için üretimin merkezi olduğu için, ülkede yaşanan sıkıntılar tüm dünyayı etkiledi. Bundan en çok etkilenen şirketlerden biri de Apple oldu. Amerikalı teknoloji devi, pandemi döneminde yaşadığı bu sorunlar sebebiyle önemli bir strateji değişikliğine gitti. Bugüne kadar cihazlarının üretimi için Çin’deki üretim tesislerine bel bağlayan Apple, üretim faaliyetlerini yavaş yavaş diğer ülkelere kaydırmaya başladı. iPhone 14 üretiminin bir kısmını Hindistan’da yapmaya başlayan Amerikalı teknoloji devi, şimdi de yeni MacBook’ların üretimi için Vietnam’a yöneliyor.

MacBook

 

Apple’ın üretim konusunda en büyük ortağı olan Çin merkezli Foxconn şirketi, Apple’ın Mac siparişleri konusunda herhangi bir sorun yaşamamak adına Vietnam’da yeni bir üretim tesisi açıyor. Bu amaç doğrultusunda harekete geçen şirket, yeni üretim tesisini kuracağı 45 hektarlık bir araziyi 2057’ye kadar kiralamak için bu hafta kontrat imzaladı.

Apple ve Foxconn ileride bu tesisi iPhone gibi başka Apple ürünleri için de kullanabilir. Ancak ilk aşamada Vietnam tesisinde 2023 Mac Pro ve diğer MacBook modellerinin üretilmesi bekleniyor.

Hindistan’da üretilen iPhone 14’lerde kalite sorunu var

 

Hatırlarsanız daha önce gelen haberlerde de Foxconn’un Mac üretimini Vietnam’a kaydırmaya niyetli olduğu söyleniyordu. Şirket bu hafta imzaladığı kontratla birlikte bu amaç doğrultusunda somut adımlar atmaya başladı.