Apple kullanıcıları için yararlı olabilecek bir değişikliğe gidiyor

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 1:00 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 7:11 pm

Bundan sonra bir iPhone’u tamamen değiştirmek zorunda kalmadan iPhone Face ID donanım sorunları çözülebilecek.

Teknisyenler, iPhone Face ID ve öne bakan kamera modüllerini içeren bir TrueDepth kamera bölümüne erişebilecek. MacRumors tarafından elde edilen bilgiye göre, iPhone cihaz değiştirilmeden tamiri gerçekleştirilebilecek. Şirketin bildirildiğine göre bu kullanıcıların oldukça işine yarayacak bir değişim. Zira artık problemlerde tüm cihaz değiştirme işlemi yapılmayacak. Ayrıca bu hamle şirketin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olacak.

Face ID

 

Apple,  bu tür onarımlar için fiyatlandırmadan bahsetmedi. Geçmişte yapılan işlemlerle bakıldığında bu işlem çok daha daha ucuza mal olacaktır. Dahası, tüketicilerin verilerini kaybetme veya geri yükleme konusunda endişelenmeleri gerekmeyecek. Rapor, parçanın iPhone XS ve daha yeni cihazlarla uyumlu olacağını belirtiyor. Hal böyle olunca da iPhone X sahipleri bu fırsatı kaçırabilir.

Apple tüketicilere iPhone ve Mac parçalarını satacağını da duyurmuştu. Şirket kullanıcıların donanım sorunlarını kendi başlarına çözmelerine yardımcı olacak onarım kılavuzları da sunacak. Apple’ın tamir edilebilirlik çabalarını desteklemek için daha aktif adımlar atacağı ortada diyebiliriz. iPhone 13 piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, ekranın üçüncü taraf bir yer tarafından değiştirilmesi durumunda Face ID’nin bazı durumlarda çalışmayı durdurduğu ortaya çıktı. Apple, Aralık ayında iOS 15.2’nin piyasaya sürülmesiyle bu sorunu çözmüş görünüyordu.

iPhone Fold için başrolde Samsung olacak!