Apple iPad Air 5’i resmen tanıttı

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:50 am

Apple iPad Air 5 ile bombayı patlattı!  Ancak Amerikalı teknoloji devi, bu tablette herkesin beklentisinin aksine sürpriz bir donanıma yer verdi.

Teknoloji dünyası bugün nefesini tuttu ve Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından düzenlenen Peek Performance adı verilen lansmana kilitlendi. Lansmanda pek çok yeni teknoloji ve önemli özellikler tanıtılırken, bugünün en dikkat çeken isimlerinden biri de kuşkusuz Apple’ın 5. nesil Air tableti iPad Air 5 oldu.

Bugüne kadar internete sızan hemen hemen bütün sızıntılarda, bu cihazda A15 Bionic işlemcinin yer alması bekleniyordu. Bu beklentiyi pekiştiren en önemli husus ise, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Apple Air 4’de A14 Bionic işlemcinin kullanılmasıydı. Ancak hiç de beklenildiği gibi olmadı ve Apple herkesi şaşırtarak bu cihazda M1 işlemci setini kullanmayı tercih etti.

 

iPad Air 5

Apple’ın bu hamlesi, yeni Air modelinin iPad Pro, 2020 MacBook Air ve Mac Mini gibi cihazlarla güç bakımından eşitlenmesi manasına geliyor. Peki ama M1 ile A15 Bionic arasında nasıl bir güç farkı var derseniz onu da hemen söyleyelim. M1 yonga setinin tercih edildiği bir cihaz A15 Bionic’in tercih edildiği bir cihaza göre %50 oranında daha güçlü. Eğer A14 ile kıyaslayacak olursak bu defa farkın %70’lere çıktığını görüyoruz. Yani anlayacağınız Apple, iPad Air 5’i devler ligine terfi ettirmiş.

Cihazın diğer özelliklerine göz attığımız zaman, 10,9 inç Liquid Retina ekran, 64/256GB dahili depolama alanı seçenekleri, 12MP arka ve 12MP ön kamera desteklerini görüyoruz. Eğer bu tablete sahip olmak isterseniz, Türkiye satış fiyatının 10.699,00-TL’den başladığını belirtelim.

Rusya istihbaratı Anonymous tarafından ele geçirildi