Apple, polarizör kullanmayan bir OLED paneli geliştirdi

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 3:42 pm

Başka bir deyişle, şirketin bu ekran teknolojisini kullanacak ilk katlanabilir iPhone’u üzerinde çalışıyor olması mümkün.

Ekrandaki polarizörü kaldırarak panel daha da ince olacak, bu da katlanabilir ekran için de ideal olacağı anlamına geliyor. Farkında olmayanlar için polarizörler, yalnızca belirli yönlerdeki ışıkların geçmesine izin vermek için kullanılır. Bu, ekranın canlılığını artırır. Ancak, aynı zamanda panelin genel parlaklığını da azaltıyor.

apple

 

Özellikle Samsung Display, Galaxy Z Fold 3’te kullanılan polarizörsüz bir OLED panel yapan ilk kişiydi . Bu model şirketin son katlanabilir telefon modeliydi. Bu, Cupertino merkezli devin muhtemelen kendi katlanabilir iPhone modelini de oluşturmayı planlamasının mümkün olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, markanın şu anda gerçekten böyle bir ürün üzerinde çalışıp çalışmadığı henüz belli değil.

Apple’ın katlanabilir bir telefonla ilgili patentlerini rapor etmiştik . Ayrıca analistler, şirketin ilk katlanabilir ürününü 2025 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığını da iddia etti . Bu nedenle, böyle bir OLED panelinin nihai sürümünden birkaç yıl önce geliştirilmesi makul görünüyor.

AirPods Pro 2 ve AirPods Max bu sonbaharda yeni renklerle gelecek