Apple Car hala piyasaya hazırlık aşamasında

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:41 pm

Apple Car artık adından pek söz ettirmiyor ancak görünüşe göre şirket hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor.

Şirketin en azından şimdilik otomotiv hedeflerini küçülttüğü bildiriliyor. Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin on yıllık araç projesinin tamamen otonom bir araba planlamaktan Tesla’nınkine benzer bir EV’ye doğru ilerlediğini söylüyor.

“Apple Car” olarak adlandırılan aracın artık en erken 2028 yılında, yani şirketin bildirilen son hedef tarihinden iki yıl sonra piyasaya sürülmesi öngörülüyor. Otomobilin otonom özelliklerinin Seviye 5 sisteminden (tam otomasyon) Seviye 4 sistemine (bazı durumlarda tam otomasyon) ve şimdi de Seviye 2+ sistemine (kısmi otomasyon) düşürüldüğü bildirildi.

Apple Car

Bu, şerit ortalama ve frenleme/hızlanma desteği gibi sınırlı kendi kendine sürüş özellikleri sunacağı anlamına geliyor. Ancak buna rağmen sürücünün tam dikkati de gerekli olacak.

İlginizi çekebilir: Apple’ın gizemli test alanı ortaya çıktı

Apple’ın bir zamanlar planladığından çok daha farklı bir şeye evrilen araç artık daha çok Tesla benzeri bir pazar giriş araçına benziyor. Bloomberg, projenin dahili olarak küçültülmesini “önemli bir an” olarak belirtti.

Gurman, “Ya şirket sonunda bu ürünü daha düşük beklentilerle sunabilir ya da üst düzey yöneticiler projenin varlığını ciddi şekilde yeniden değerlendirebilir” diye yazdı. Adından farklı farklı söz ettiren araç piyasaya sürülebilir ancak pek beklendiği şekilde olmayabilir.

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme

Kaynak: TELE1