Antalyaspor’un İsrailli oyuncusu serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2024 Pazar 9:52 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 12:09 pm

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor’a attığı golün ardından Hamas’ın ülkesine yaptığı saldırıyı hatırlattı. Jehezkel, bu hareketi sonrası kadro dışı bırakıldı. ‘Halkı kin ve tahrik’ suçundan gözaltına alınan Jehezkel işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Antalyaspor Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada takımının tek golünü attıktan sonra gol sevinci esnasında Hamas’ın ülkesine yönelik saldırısını hatırlattı. Antalyaspor, bu hareketi nedeniyle Jehezkel’in kadro dışı kaldığını açıkladı. Antalyaspor’un açıklaması sonrası hakkında ‘halkı kin ve tahrik’ suçundan soruşturma başlatılan Jehezkel gözaltına alındı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İsrailli futbolcu, adliyedeki işlemlerin ardırdan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

“100 DAYS… 7.10…”

Jehezkel’in bileğinde “100 gün, 7.10 (Ekim)” yazısı, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’de yaptığı saldırıyı ve üzerinden geçen 100 günü belirtiyor.

“ÜLKEMİZİN HASSASİYETLERİNE KARŞI…”

Kulüpten yapılan açıklamada, “Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir.” ifadeleri kullanıldı.

“JEHEZKEL’İ GÖNDERİYORUZ”

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, “Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Tunç, attığı gol sonrası hareketi nedeniyle kadro dışı bırakılan Antalyasporlu Jehezkel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’’ten adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

TFF’DEN KINAMA

Türkiye Futbol Federasyonu da oyuncuyu kınadı. TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Trendyol Süper Lig’de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor – Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel’in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor’un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın.”

Sergen Yalçın Antalyaspor’daki ilk antrenmanına çıktı

Kaynak: TELE1