Antalya’da taksimetre ücretlerine zam

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 1:22 am - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 1:38 am

Antalya’da taksimetre ücretlerine ortalama yüzde 25 kadar zam yapıldı. Böylelikle, taksimetre açılışı 10 TL olurken kısa mesafe ücreti de 25 TL’ye yükseldi. Akaryakıta gelen zamlara değinen Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Antalya halkından özür dileriz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu bugün toplandı. Toplantıda ulaşım esnafının yaşamış olduğu sorunlar ve zam teklifleri ile talepleri görüşüldü. Toplantının sonunda alınan zam kararları açıklandı.

Toplantıda taksimetre ücretlerine zam yapılmasıyla birlikte taksimetre açılışı 10 TL, kilometre ücreti 12 TL, saat ücreti 39 TL, birim metre (100 m) 1.20 TL, birim zamanı (1dk) 0.65 TL kısa mesafe ücreti ise 25.00 TL’ye çıkarıldı.

“YAKIT FİYATLARI ARTMASA ZAM İSTEMEYİZ”

Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan zamla ilgili olarak, “Şuan için zam yeterli. Yakıt fiyatları artmasa biz zam istemeyiz. Diğer giderlerimiz de arttı. Mecbur kaldık. Zam almak çözüm değil. Esnafımızı da düşünüyoruz. Yarın sabah saatlerinden itibaren uygulanacak. Antalya halkında da özür dileyerek bu zammı uygulamak zorundayız” dedi.

İzmir’de ekmeğe zam!