Annesinin kabul etmeyip kimsesizler mezarlığına gömülen 12 yaşındaki Zühal’ın mezarı yapıldı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2023 Perşembe 1:28 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2023 Perşembe 1:28 pm

Elazığ’da iki senedir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 12 yaşındaki Zühal Gülersez’in cenazesi annesi tarafından kabul edilmedi. Zühal, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Zühal’ın mezarını yaptırdı. 

Kayseri’de, ağır zihinsel engelli olarak dünyaya gelen Zühal Gülersez, bir süre sonra Erzurum’a götürüldü. Zühal, Erzurum’daki bakımevi kapanınca da 2 yıl önce Elazığ’daki bakımevine nakledildi. Beslenme sorunu nedeniyle, kısa süre kaldığı bakımevinden özel hastaneye sevk edilen Zühal’in, midesinden PEG (Karın duvarından mideye tüp yerleştirilmesi) yöntemiyle beslenmesine devam edildi.

İki yıldır entübe olarak tedavi gören Zühal, 3 gün önce yaşamını yitirdi. İletişime geçilen annesi, cenazeyi kabul etmedi. Bunun üzerine morgdan alınan cenaze, Asri Mezarlık’ta görevlilerce kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

BAKANLIK YAPTIRDI

​Dün öğrenciler ve bazı dernekler Zühal Gülersez’in mezarını ziyaret ederek, dua edip karanfil bırakırken, bugün de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zühal Gülersez’in mezarını yaptırdı. 

Zühal Gülersez’in mezarını ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Sait Çeçen,  “Bakanlık olarak bebek, çocuk, genç, yaşlı, engelli, şehit yakınları ve gazilerimize hizmet veren büyük büyük bir aileyiz. 12 yaşındaki Zühal kızımız da bu büyük ailenin bir ferdiydi. 12 yıldır farklı illerde bizlerden yatılı hizmet almaktaydı. Maalesef tedavi gördüğü bir hastanede rahatsızlığı nedeniyle vefat etti” dedi

 

Engelli ailenin elektriğini kesip 131 bin TL istediler! “Sizin hiç mi vicdanınız yok?”