Engelli ailenin elektriğini kesip 131 bin TL istediler! “Sizin hiç mi vicdanınız yok?”

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 6:36 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 6:36 pm

Adıyaman’da iki engelli çocuğuyla yaşayan 70 yaşındaki engelli Fahriye Güngör’e ödeyemediği elektrik borcu için icra takibi başlatıldı. 131 bin TL’lik icraya tepki gösteren CHP’li Abdurrahman Tutdere duruma “Sizin hiç mi vicdanınız yok?” diye isyan etti.

Adıyaman Kahta’da oturan yüzde 50 görme engelli Fahriye Güngör ile engelli çocuklarının yaşadığı evlerine uzun süredir ödeyemedikleri elektrik borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı.

131 BİN 783 TL’LİK İCRA

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından Adıyaman İcra Müdürlüğü’nden başlatılan icra takibiyle, anne ve iki çocuğu engelli olan Güngör Ailesi’nden 123 bin 409 TL enerji bedeli ve 7 bin 96 TL de faiz olmak üzere 131 bin 783 TL ödemesi istendi.

Patron altı aydır grevde olan işçilerin elektrik ve suyunu kesti!

MUM IŞIĞINDA YARDIM İSTEDİLER

Sözcü’de yer alan habere göre, elektrikleri kesildiği için mum ışığında sabahlayan aile, yetkililerden yardım istedi.

“SİZİN HİÇ VİCDANINIZ YOK MU?”

Engelli Güngör Ailesi’ne icra takibi getirilmesine sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “İki engelli çocuğuna hem annelik, hem babalık yapan, kendisi de yüzde 50 görme engelli olan 70 yaşındaki Fahriye teyzeye 123 bin liralık icra takibi başlatan AKEDAŞ Perakende, 7 sene boyunca aklınız neredeydi? Sizin hiç mi vicdanınız yok? Sizin hiç mi merhametiniz yok?” paylaşımı yaptı.