Annesinin boğazına bıçak dayadıktan sonra bacağından vurulan adam öldü

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:19 pm

Annesini rehin alıp boğazına bıçak dayayan 28 yaşındaki Fırat Altun annesinin kaçmasının ardından öfkelenip ne bulduysa dışarı attı. Polisin etkisiz hale getirmek için bacağından vurduğu Altun hastanede hayatını kaybetti.

Antalya’da geçtiğimiz yıl kavga ihbarına giden 2 polis memurunu silahla yaralayan, dün de boğazına bıçak dayayıp rehin aldığı annesinin kendi imkanıyla kurtulmasının ardından etrafa evdeki eşyaları fırlatan ve özel harekat ekipleri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilen şahıs, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olay kentin Muratpaşa ilçesindeki apartmanın çatı katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, madde bağımlısı olan ve bir süre önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattığı belirtilen Fırat Altun, annesi Hülya A.’yı bıçakla rehin aldı. Bu sırada evdeki eşi ve çocukları dışarıya kaçarken Hülya A, oğlunun bir anlık dalgınlığından faydalanıp kendini dışarıya attı, durumu polise bildirdi. Öfkeli genç bunun üzerine evde ne bulduysa dışarıya atmaya başladı İhbarın üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi istendi.

NE BULDUYSA AŞAĞI FIRLATTI

Polisin ikna çabalarına yanıt vermeyen Fırat Altun; cam, plastik, tahta ve mutfak eşyalarını sokağa fırlatmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri bir yandan özel harekat ekiplerinden destek isterken, bir yandan da sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Sokakta araçları kalan bazı vatandaşlar, zarar görmemesi adına otomobillerini almaya çalıştı.

Polis ekipleri şahsın kapıyı açmaması ve direnmesi üzerine ilk olarak ikamet içerisine yoğun biber gazı sıkıldı. Biber gazından bazı polisler de etkilendiği gözlendi. Buna rağmen direnmeye devam eden Fırat Altun, bacak kısmından vurularak etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında başka bir apartmanın çatı katında güvenlik amacıyla keskin nişancı konuşlandı.

Tüm bu yaşananları bazı vatandaşlar görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı. Polis toplanan kalabalığa sık aralıklarla uyarılarda bulundu. Yaralanan Fırat Altun, tedavisi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Altun, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Fırat Altun’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Boşanma aşamasındaki eşini pompalı tüfekle rehin aldı