Hamas iki rehineyi daha serbest bıraktı! Mısır ve Katar detayı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 9:42 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 11:03 pm

59 yaşındaki anne Judith Tai Rannan ve 17 yaşındaki kızı Natalie’yi serbest bırakan Hamas, iki rehineyi daha serbest bıraktığını duyurdu.

İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın “Aksa Tufanı” adını vererek İsrail’deki Supernova Festivali’ne 7 Ekim’de yaptığı baskının ardından İsrail hükumetinin abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırılarda rehinelerle ilgili görüşmeler devam ediyor.

20 Ekim’de insani gerekçelerle 59 yaşındaki anne Judith Tai Raanan ve 17 yaşındaki Natalie’yi serbest bırakan Hamas, iki rehineyi daha serbest bıraktı.

Mısır medyasına konuşan Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, “Katar ve Mısır’ın arabuluculuğuna yanıt olarak iki esiri serbest bıraktık” dedi.

YAZILI AÇIKLAMA

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada ise serbest bırakılan rehinelerin adının Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz olduğu belirtildi. Kassam Tugayları, İsrail’i “kendi esirlerine önem vermemekle” suçladı.

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail’e koyduğu şartları Tel Aviv’in ihlal etmesine rağmen, “insani ve sağlık gerekçeleriyle iki sivili tek taraflı serbest bıraktıklarını” belirtti.

BAŞBAKANLIK SORUMLUSU AÇIKLAMA YAPACAK

İsrail Dışişleri Bakanı Sözcüsü Yossi Zilberman ise bu konuda henüz yorum yapmayacaklarını, İsrailli sivillerin sağ biçimde geri döndüğünden emin olduktan sonra, Başbakanlık himayesindeki “esirler ve kayıp kişiler dosyası” sorumlusunun konuyla ilgili açıklamayı yapacağını ifade etti.

 

‘Hamas lideri Haniye’ye Türkiye’yi terk et denildi’ iddiasına Arapça yalanlama

Hamas-İsrail savaşında 17.gün! ‘İsrail’in Gazze’ye kara harekatı ertelendi’