Ankara’daki toplantıda Rus ve Ukraynalı delegeler tekme yumruk birbirine girdi

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 12:43 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 2:03 pm

TBMM Başkanı Şentop heyetlerin dışarı çıkartılmasını talep ettikten sonra, "Kime söz verdiysek o konuşacak burada. Bu toplantının huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa dışarı çıksın." ifadesini kullandı.

AA'nın haberine göre; Herkesin görüşünü ve fikrini sözleriyle ortaya koyabildiğini vurgulayan Şentop, "Buna bir mani yok ama eylem yapmaya kalkılırsa bu tür toplantılar, parlamenter toplantısı olmaktan çıkar, sokak hareketlerine dönüşür." değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, bu eyleme müsaade etmediğinin altını çizerek, söz vermeden konuşmak isteyenlerin dışarıya çıkmasını istedi. Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Timofeeva'nın konuşması sona erene kadar Ukraynalı heyet, sözlü müdahalede bulunmaya devam etti. " />

Türkiye’deki toplantıda Rus ve Ukraynalı delegeler birbirine girdi. Ankara’da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nde (KEİPA) Ukrayna Milletvekili Oleksandr Marikovsky, Rus delege Olga Timofeeva’nın röportajı sırasında zorla ülkesinin bayrağını sokmaya çalıştı. Marikovsky duruma müdahale eden Rus delege olan Valey Stavitsky’e saldırdı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nde (KEİPA) Rus delegasyonu üyesi Olga Timofeeva’nın röportaj verdiği sırada Ukraynalı Milletvekili Oleksandr Marikovsky kameralara doğru Ukrayna bayrağını göstermeye başladı. Mynet’in haberine göre Marikovsky’un elinde tuttuğu bayrağı bir başka Rus delegesi olan Valey Stavitsky almak istedi. İkili arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Ukrayna ve Rusya taraflarının temsilcilerinin yumruk yumruğa kavgasını durdurmak için diğer üyeler araya girdi. Yaşanan kavganın ardından oturuma bir süreliğine ara verildi ve Rusya ile Ukrayna heyetlerinin salonu terk etmeleri istenildi.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP DURUMA MÜDAHALE ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadeniz Ekonomik İş Birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) 30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi’nde, Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva’nın konuşması sırasında Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişimine de müdahale etti.

krayna heyetinin bayraklı protesto girişimi

“TOPLANTININ HUZURUNU VE DÜZENİNİ KİMSEYE BOZDURTMAM”

TBMM Başkanı Şentop heyetlerin dışarı çıkartılmasını talep ettikten sonra, “Kime söz verdiysek o konuşacak burada. Bu toplantının huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa dışarı çıksın.” ifadesini kullandı.

AA’nın haberine göre; Herkesin görüşünü ve fikrini sözleriyle ortaya koyabildiğini vurgulayan Şentop, “Buna bir mani yok ama eylem yapmaya kalkılırsa bu tür toplantılar, parlamenter toplantısı olmaktan çıkar, sokak hareketlerine dönüşür.” değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, bu eyleme müsaade etmediğinin altını çizerek, söz vermeden konuşmak isteyenlerin dışarıya çıkmasını istedi. Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Timofeeva’nın konuşması sona erene kadar Ukraynalı heyet, sözlü müdahalede bulunmaya devam etti.