Ankara’da ucuz et kuyruğu! “Bu ne rezillik, bir de oy istiyorlar”

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 2:04 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 2:07 pm

Ankara’da Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluştu. Sıraya giren bir vatandaş, “Devletimiz bunu bir halletsin bu ne rezillik. Bir de oy istiyorlar, buyurun. Bu hayat mı?” diyerek isyan etti.

Et ve Süt Kurumu, Ankara’daki ucuz et satışı yapılan mağazayı değiştirdi. Yeni satış yeri, Ulus’ta bulunan Anafartalar Hali’nin arkası oldu.

Kızılay mağazasının önünde oluşan kuyruk, Ulus’taki mağaza önünde, iki bina arasına sıkıştı. İki bina arasına sıkışan kuyruğun dışarıdan görünmesi de zorlaştı.

İSİMLER LİSTEYE YAZDIRILARAK ET ALINIYOR

Et almak isteyen vatandaşların, isimlerini bir listeye yazdırdığı, sırası gelen vatandaşın çağrıldığı görüldü.

“BİZDEN HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKLER”

ANKA’da yer alan habere göre, 83 yaşındaki görme ve işitme engelli bir vatandaş, uzun et kuyruğuna şu sözlerle isyan etti:

“Engelliyim; gözüm az görüyor, kulağım az duyuyor. Malatyalıyım, yaralıyım. Çocuklarım orada. Evim yıkıldı. Ben burada oturuyorum. Devletimiz bunu bir halletsin bu ne rezillik. Bir de oy istiyorlar buyurun. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın.

Bizden 50 gün sonra oy isteyecekler hangi yüzle gelecekler merak ediyorum. Yazık günahtır. Hep burada 70-80 yaşında insanlar. Bir kilo et için değer mi? bu Kızılay’daymış, burası bugün açıldı. Bunları bildirin.”

Soğuğa aldırmadan Erzurum’da ucuz et kuyruğu: Çocuklarım yesin