Soğuğa aldırmadan Erzurum’da ucuz et kuyruğu: Çocuklarım yesin

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 10:44 am - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 10:47 am

Enflasyonun yükselişi nedeniyle tüm ürünlere gelen zamlardan nasibini fazlasıyla alan etin ise tadını dar gelirli yurttaşlar unuttu. Erzurum’da sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu (ESK) önünde ucuz et için kuyruğa giren bir anne, “Ben vazgeçtim çocuklarım yesin” diyerek sitem etti

Erzurum’da vatandaşlar ucuz et alabilmek için soğuk havaya aldırmadan yağmur altında ESK önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Yakutiye ilçesine bağlı Gez Mahallesi’nde bulunan ESK mağazasının önünde soğuk hava ve yağmura aldırmadan kuyruğa giren vatandaşlar, “Hayvancılığın başkenti olan Erzurum’da et kuyruğuna gireceğimiz aklımızdan geçmezdi” diye isyan ediyor.

Erzurum’un ardından Elazığ’da ucuz et kuyruğu

SAATLERCE BEKLİYORLAR

Sözcü’de yer alan habere göre, Kuyrukta et sırası bekleyen bir anne, “Soğuktan üşüyoruz. Hasta olacağız. Ramazan geliyor. Ben yemekten vazgeçmişim, gözüm doymuş. Alacağımız şeyi çocuklarıma yedirmek istiyorum. Önemli olan çocuklarımız yesin. Ben yemesem de olur” diye konuştu.

KIYMA 119 TL

Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın kilosu 119 TL, tavuk butun kilosu 44 TL, pastırmanın kilosu ise 355 TL’den satılıyor. Erzurum’daki kasap ve zincir marketlerde ise kıymanın kilosu 220 TL, pastırmanın 500 TL, tavuk butun kilosu ise 65 TL.