Ankara’da sabah saatlerinde ulaşıma indirim!

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 4:39 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 4:39 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 06.00 ile 06.45 arasında tam bilete indirim uygulanması teklifi UKOME’de kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralıların bütçesine katkı sunmak amacıyla sabah 06.00 ile 06.45 arasında 6,50 TL olan tam bilet ücretinin 4,50 TL’ye indirilmesi için UKOME’de teklif vereceklerini açıklamıştı. Yavaş’ın önerisi UKOME’de kabul edildi ve bu saatler aralığında tam bilet tutarında 2 TL indirime gidildi.

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam

ÖĞRENCİ ABONMANLARI BAŞKENTRAY’DA DA GEÇERLİ OLACAK

UKOME’de atılan bir diğer adım da öğrencilerin kullandığı aylık abonman kartlara yönelik oldu. TCDD’ye bağlı, kentin Batı’sı ve Doğu’sunu birbirine bağlayan Başkentray’da öğrencilerin kullandığı abonman kartları geçerli değildi. UKOME toplantısında oy birliği ile alınan karar uyarınca öğrenci abonmanları Başkentray’da da geçerli olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenci abonmanlarının Başkentray’da da geçerli olması kararının alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en ucuz abonmanlarından birini kullanan öğrencilerimize güzel bir haberimiz var. UKOME toplantısında oy birliğiyle alınan kararla birlikte artık Başkentray’da da abonmanlarınız geçerli olacak. On binlerce öğrencimize şimdiden hayırlı olsun.”