Ankara’da muhtar kavgası! 4’ü ağır 23 yaralı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 8:26 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2024 Cuma 5:24 pm

Ankara’da rakip muhtarların tarafları arasında çıkan bıçaklı kavgada 4’ü ağır olmak üzere 23 kişi yaralandı.

Ankara’nın Kalecik ilçesinde bulunan Satılar Mahallesi’nde oy sayımı esnasında mevcut muhtar Fatih Akgül ile rakibi Ö.B.’nin yakınları arasında bıçaklı kavga çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavga sonucu taraflardan H.Ş., C.Ş., E.A. ve T.S. aldıkları bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı. Hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenilen 4 kişi Ankara ve Çankırı’daki çevre hastanelere nakledildi. Olaya karışan diğer 19 yaralının ise genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Jandarma ekiplerince olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TEKZİP METNİ:

“Ankara ili Kalecik ilçesi Satılarköy Mahallesi’nde 31 Mart tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak 1 Nisan 2024 tarihinde “Muhtarlık seçimi kavgası” başlıklı (https://tele1.com.tr/ankarada-muhtar-kavgasi-4u-agir-23-yarali-1039036/)  haberde yer alan görüşler tek yanlı, dile getirilen iddialar ise mesnetsiz ve gerçek dışıdır. Söz konusu haberde, tamamı gerçek dışı iddialar öne sürülerek müvekkilimin itibarı karalanmaya ve kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır.

Haberde görüşlerine yer verilen eski muhtar FATİH AKGÜL, hali hazırda olaylarla ilgili yürütülmekte olan soruşturmanın baş şüphelisidir. Şüpheli faili olduğu olayların sorumluluğunu müvekkilimin üzerine atarak suça uydurmaktadır. Haberde yer alan iftiralarla ilgili olarak şüpheli hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 271 ile 267.  Maddesi gereği Adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur.

Şüphelinin haberde yer alan beyanlarında tek doğru ifade 30 yıldır babası Sadık Akgül’ün, 10 yıldır da kendisinin (FATİH AKGÜL) Satılarköy muhtarlığını yaptıklarıdır. Geçen 40 yıl boyunca, Akgül ailesi olarak köyde keyfi bir yönetim sergilemişler, baskı ve yıldırma ile seçimlerde muhtar adayı çıkmasını engellemişlerdir. 31 Mart 2023 tarihinde uzun yıllar sonra ilk kez iki isimli bir yarış olmuş ve seçimleri müvekkilimin babası ÖMER BIYIK kazanmıştır. Ancak şüpheli ve yakınları sandıktan çıkan karara saygı göstermemiş, seçim sonuçlarını olgunlukla karşılamamışlardır. Oy sayımının tamamlanması ve seçim sonucunun açıklanmasının ardından meydanda bekleyen kalabalığa taş, sopa, muşta ve bıçaklarla organize bir saldırı gerçekleştirmişlerdir. Saldırı sonucu, müvekkilimin yakınları başta olmak üzere çok sayıda kişi yaralanmıştır. Saldırının mağdurları arasında yer alan müvekkilimin olaylara herhangi bir dahli söz konusu değildir. Şüpheli failleri arasında olduğu saldırıda tamamı maddi gerçeklere aykırı iddialarda bulunarak müvekkilime iftira atmış, kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya çalışmıştır.

Menfur saldırı şüpheli ve yakınlarının ilk vukuatı değildir. Seçimlerden önce baskı ve tehditle müvekkilimin babası ÖMER BIYIK’ı muhtarlık için adaylıktan vaz geçirmeye çalışmışlar, bunu gerçekleştiremeyince 14 Ocak 2023 tarihinde Ankara Pursaklar’da bulunan Satılarköy Dernek Lokalinde fiili saldırıda bulunmuşlardır. Haberde açıklamalarına yer verilen eski muhtar Fatih Akgül’ün de aralarında yer aldığı saldırıyı gerçekleştiren isimler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, konuyla ilgili soruşturma ise devam etmektedir.

Müvekkilim şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sicili tertemiz bir subayıdır. Bugüne kadar hakkında herhangi bir iddia ve itham söz konusu değildir. Aynı şekilde muhtar seçilen müvekkilimin babası ÖMER BIYIK da emekli bir devlet memuru, çevresinde sayılan ve sevilen bir kişidir. Hali hazırda Satılarköy Derneği Başkanlığı ile Kalecik Köy Dernekleri Federasyonu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Basın özgürlüğü bir yönüyle halkı ilgilendiren haber ve görüşleri iletme özgürlüğü ise diğer yönüyle de halkın doğru bilgi ve görüşleri alma hakkıdır. Ancak söz konusu haber için bunları söylemek mümkün değildir. İddiaların doğruluğu araştırılmadan, yetkililerden görüş alınmadan, karşıt görüşlere yer verilmeden hazırlanan haber gazeteciliğin temel ilkelerine aykırıdır. Haberde iddia edildiği gibi seçimi kazanan tarafın bir saldırı gerçekleştirmesi ise akla mantığa ve hayatın olağan akışına terstir. Haberde olayların şüphelisi tarafından dile getirilen görüşlerin tamamı gerçek dışı olup kamuoyu ile adli mercileri yanıltmaya yöneliktir. Şüpheli, seçimleri kaybetmenin verdiği kızgınlık ve müvekkilimin ailesine duyduğu husumet nedeniyle söz konusu iftiraları atmış, müvekkilimin itibarını lekelemeye çalışmıştır.

Bu nedenle müvekkilim hakkında gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal eden karalayıcı ve hedef gösterici beyanların yer aldığı cevap düzeltme konusu haberin derhal yayından kaldırılması gerekmektedir. Açıklanan nedenlerden dolayı müvekkilim adına kişilik haklarının ihlalinden ve hukuka aykırı her türlü saldırıdan dolayı yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır.”

İstanbul’da akrabalar arasında silahlı muhtarlık kavgası! İki yaralı

Kaynak: TELE1