Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaşananlar! AKP’li Metiner neden kaybettiklerini anlattı

Yayın tarihi: 6 Nisan 2024 Cumartesi 6:46 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2024 Cumartesi 6:47 pm

Haber: Ceren Ural

AKP’li Mehmet Metiner, Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaşananları aktararak seçimi neden kaybettiklerini anlattı.

AKP’de seçim hezimetinin ardından başlayan iç tartışma alevlenerek sürüyor.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner ise partisine yönelik eleştirel paylaşımlarına devam ediyor. Mehmet Metiner, Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanı Hüseyin Cem Küçükgüzel’in ilettiği seçim döneminde yaşanan sorunları sosyal medya hesabından paylaştı.

Metiner’in ilettiğine göre Ankara’da milletvekilleri kendileri için hazırlanan programları beğenmeyip bu programlara katılmadılar.

ANKARA’YA DAİR İBRETLİK SÖZLER

Mehmet Metiner’in “Ankara’ya dair ibretlik sözler” başlığıyla yaptığı paylaşım şu şekilde:

Ankara SKM Başkanı Hüseyin Cem Küçükgüzel dün aradı beni. Üzüntüyle iç döktü. Niçin kaybettiğimizin resmini çizdi. Anlatırken yüreği kanıyordu. Sesindeki hüzün tarifsizdi.

Hüseyin kuruluşundan beri AK Parti’nin içinde olan bir yiğit kardeşimiz.

SKM o ildeki tüm seçim programlarını idare eden bir birim. Kimin hangi gün nerede program yapacağını belirleyen ve teşkilatın sahadaki tüm programlarını birebir belirleyen tek yetkili birim.

Hüseyin’in ricasını kırmayıp ben de Muğla/Milas’taki çalışmalarıma ara verip Ankara’ya gelip çalışmıştım 4 gün.

Lütfen yaz ağabey” dedi Hüseyin. “Benim adımı vererek yaz. Artık içimde taşımaktan yoruldum. Üzüntüden hala uyuyamıyorum. Reis bunları bilmeli.”

Ben de söz verdiğim üzere dediklerini aynen aktarıyorum. Elçiye zeval olmaz diyerek.

1- “Ankara Milletvekilimiz Jülide Sarıeroğlu’na yer ve program beğendiremedik bir türlü. Bir gün kendisini Haymana ilçesi yaptığımız bir program için aradım. Ben gitmem dedi. Haymana’ya gitmem. Ben bakanlık ve genel başkanlık yapmış biriyim. Ne Haymana’ya giderim ne de o yaptığınız programa dedi. Gelmedi. Kendi kafasına ve isteğine göre program yaptı. Ötesini sen anla gayrı.”

-“ Milletvekilimiz Tuğrul Türkeş hiç sahaya inmedi. Ne zaman arasak bir bahane ileti sürdü. Ya hastayım dedi, ya yurtdışındayım dedi, ya İstanbul’dayım dedi.”

-“Cumhurbaşkanı eski yardımcımız milletvekilimiz Fuat Oktay kendisi için yaptığımız programları beğenmedi. Ben esnaf ziyareti yapmam. Ben oraya buraya gitmem. SKM’de toplayın arkadaşları gelip orda kendilerine konuşayım. Veya bir yerde toplayın ben gidip konuşayım dedi. Ondan da hiç randıman alamadık.”

-“Zehra vekilimiz gençlik kollarından gelen yeni biriydi. İlçeler ve halk pek tanımıyordu. Gittiği yerde de rağbet görmediği için ilçelerin istediği biri değildi. Gittiğinde de gerekli ilgiyi göremeyince haliyle morali bozuluyordu. O da gençlik kollarıyla bir şeyler yapmaya çalıştı. Sahada ve halkta karşılığı olmadığı için pek bir faydası olmadı.”

-“ Bir tek sahada Murat Alparslan vekilimiz çalıştı. Kendisine yaptığımız programlara aynen uydu. Nereyi istediysek oraya gitti. Randıman aldığımız tek vekil o oldu.” Dertliydi. Öfkeliydi. İl Başkanının ulaşılmaz olması da eleştirileri arasında yer alıyordu.

-“ Bir ilde iki SKM olur mu? Ne yazık ki Ankara oldu. İl başkanımız kendisi için lüks bir alışveriş merkezinin içinde bir SKM oluşturdu. Kameralı sistemler vs. Kimin gelip gelmediğini gören kameralara bakıp görüşmek istemedikleriyle görüşmedi. Kendisini adeta oraya kapattı. Hiç birimiz ve teşkilattan hiç kimse kendisine ulaşamadı. Arayanlara çıkmadı. Kendisi nasıl istiyorsa öyle yaptı öyle çalıştı. Bu da tepkiyi ve öfkeyi arttırdı.”

Daha bir sürü şey anlattı Hüseyin kardeşimiz.

Ben bu kadarını söz verdiğim için aktarmış olayım.

Söyledikleri konumundan ötürü elbette dikkate ve araştırılmaya değer.

Niçin kaybettiğimizi merak edenler için kısa bir raporlama bu.

Dediğim gibi, ben sadece bir elçiyim.”

AKP’li Mehmet Metiner’den Mehmet Uçum’a: Atanmış memur, partimizde göreviniz var da biz mi bilmiyoruz?

AKP’li Mehmet Metiner, Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaşananları aktararak seçimi neden kaybettiklerini anlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ