Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nden TELE1’e teşekkür: Öncülük ettiniz

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 2:18 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 2:20 pm

Ankara Gazeteciler Cemiyeti, AKP’nin Türkiye Yüzyılı etkinliğine çağırılan gazetecilere çağrıda bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a teşekkür etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunum yaptığı ‘Türkiye Yüzyılı’ etkinliğine birçok muhalif gazeteci de çağırılmıştı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, etkinliğe çağırlan gazetecilere seslenerek, “Onurlu, sansür ve ekran karartmayı kabul etmeyen bütün gazetecileri, AKP’nin oyununa alet olmamaya, onun sansürcü zihniyetini meşrulaştırmamaya çağırıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Merdan Yanardağ’dan AKP’nin programına davet edilen gazetecilere katılmayın çağrısı

Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Yanardağ’ın bu çağırısına teşekkür etti. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin imzasını taşıyan teşekkür yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Uzun süredir iktidarın akreditasyon engeline uğrayan bazı meslektaşlarımızın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı programına davet edilmesine karşı gösterdiğiniz tavrın tüm gazetecilere örnek olduğunu düşünüyorum. Cemiyetimiz de böylesi bir dönemde bu tür bir davetin “sansürcü zihniyeti meşrulaştıröa amacı” taşıdığı yönündeki görüşünüzü paylaştığını kamuoyuna duyurmuştur. Bu nedenlerle, bu toplantıya katılmama yönündeki çağrınızla meslektaşlarımıza öncülük ettiğiniz için içtenlikle teşekkürlerimi iletirim”