Merdan Yanardağ’dan AKP’nin programına davet edilen gazetecilere katılmayın çağrısı

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 4:16 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 4:23 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarının karartılma tarihinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk getirildiğine dikkat çekti. Yanardağ; onurlu, sansür ve ekran karartmayı kabul etmeyen bütün gazetecilere AKP’nin “Türkiye’nin Yüzyılı” toplantısı davetini kabul etmeme çağrısı yaptı.

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, TELE1’e üç gün ekran karartma cezası verdi. Kararın uygulanacağı tarihin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi ise dikkat çekti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabı üzerinden karara tepki gösterdi. Yanardağ, paylaşımında bir de çağrı yaptı. AKP’nin dün tek tek arayarak çağırdığı gazeteci İsmail Saymaz, Nevşin Mengü, Çağlar Cilara, Akif Beki, Taha Akyol, Özlem Gürses’e çağrı yapan Yanardağ, “TELE1 ekranlarının karartıldığı gün yapılacak o toplantıya katılmayın.” dedi.

Yanardağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“BU NASIL UCUZ BİR DÜŞMANLIKTIR”

“RTÜK dün gece 22.02’de adeta yangından mal kaçırır gibi TELE1’in 3 günlük kapatma kararını tebliğ etti. Amaçları, yürütmenin durdurulması için mahkemeye yapacağımız itiraz süresinden bir günü çalmak. Bu kadar basit. Beş günlük itiraz süremiz vardı, bir gün dün 22.02’de gitti.

TELE1 ekranının karartılmasına itiraz için gerekli olan 5 günlük itiraz süresinin son 1, 5 günü de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına denk geliyor.. Çünkü, 28 Ekim Cuma yarım gün.. Tatil öğlen başlıyor. Mahkemeler çalışmıyor. Bu nasıl ucuz bir düşmanlıktır, anlamak mümkün değil.

“ONURLU GAZETECİLERİ AKP’NİN OYUNUNA ALET OLMAMAYA ÇAĞIRIYORUM”

AKP’nin 2023 seçim bildirgesi niteliğindeki, “Türkiye Yüzyılı” başlıklı “vizyon toplantısı” TELE1 ekranının karartıldığı güne denk gelecek. AKP, iki yüzlülülüğünün tipik bir örneği olarak bu toplantıya “muhalif” diye bilinen gazeteciler de çağrılmış. Ama TELE1’den kimse yok!

Onurlu, sansür ve ekran karartmayı kabul etmeyen bütün gazetecileri, AKP’nin oyununa alet olmamaya, onun sansürcü zihniyetini meşrulaştırmamaya çağırıyorum. TELE1 ekranlarının karartıldığı gün yapılacak o toplantıya katılmayın.

Karanlıkçılara karşı birlikte direnelim.. Sıranın size gelmesini beklemeyin.”

TELE1’e üç gün karatma tebligatı geldi