Android 15’te Bluetooth sorunu: Kapatma seçeneği yok

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 4:09 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 4:09 pm

Android’in yeni sürümünde kullanıcılar bir Bluetooth sorunuyla karşı karşıya kalacak. Android 15’te Bluetooth’u tamamen kapatma seçeneği yerine duraklatma seçeneği bulunacak. Peki bunun sebebi ne?

Google, Android 15’i yeniliklerle donatırken, Bluetooth ile ilgili önemli bir gelişme ortaya çıktı. Yeni bilgilere göre, Android 15 ile birlikte cihazlarda Bluetooth artık tamamen kapatılamayacak. Bu kararın arkasındaki sebep, Google’ın sunmaya hazırlandığı “Cihazımı Bul” ağı. Bu özellik, Android telefonların kullanımını önemli ölçüde etkileyecek ve aslında iPhone’larda uzun süredir bulunan bir sistemle benzerlik gösteriyor.

Yıllardır Apple cihazlarında bulunan “Cihazımı Bul” ağı, telefonlar, kulaklıklar ve diğer Bluetooth özellikli cihazların bulunmasını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Bu özelliğin Android 15 ile Android cihazlara gelmesi bekleniyor. Ancak bu sistemin düzgün çalışması için Bluetooth’un sürekli olarak açık olması gerekiyor.

Google, bu duruma çözüm olarak Bluetooth’un otomatik olarak açılmasını sağlayacak. Böylelikle Bluetooth tamamen kapatılmak yerine, bir sonraki gün otomatik olarak açılacak şekilde devre dışı bırakılabilecek. Bu yaklaşım aynı zamanda pil ömrünü uzatacak çünkü Bluetooth’un sürekli açık olması pilin daha hızlı tükenmesine yol açabiliyor.

İşte en güçlü Android telefon modelleri!

Kaynak: HABER MERKEZİ