Android 13 hayal kırıklığı yaşattı

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 21 Ocak 2023 Cumartesi 5:15 pm

Hangi Android sürümünün ne kadar kişi tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. İşte Android dünyasında en çok kullanılan sürümler.

Android ile iOS arasında ezeli bir rekabetin olduğu aşikar. Ancak bu rekabette iOS’un elini güçlendiren pek çok önemli detay var. Örneğin iOS yalnızca iPhone için geliştirilen bir işletim sistemi olduğu için, en yeni sürüme geçilme hızlı Android’e göre kat kat daha fazla. Nitekim Google tarafından geçtiğimiz yılın son çeyreğinde kullanıma sunulan Android 13’ün hala oldukça düşük bir kullanım oranında kalması da bu söylediğimizi doğrular nitelikte.

Android

 

Ortaya çıkan son dağılım tablosuna baktığımız zaman, Android 13’ün tüm Android işletim sistemli akıllı telefonlar içerisindeki payının hala %5,2 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu oranı, iOS 16 ile karşılayacak olursak, Android’in ne kadar yavaş bir yayılım içerisinde olduğu da çok daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

 

Android’in bir önceki sürümü olan Android 12’nin kullanım oranına baktığımız zamansa, yaklaşık %19’luk bir kesimin hala Android 12 sürümünü tercih ettiğini görüyoruz. Android 11’i kullananların oranı %24,4 ile en büyük grubu oluştururken, yoluna Android 10 ile devam edenlerin oranı ise %19,5.

 

Tabi buradan sonra daha eski sürümlere gittikçe kullanım oranlarının da düştüğünü görüyoruz. Ancak yapılan araştırma hala Android 9 ve daha önceki sürümleri kullananların oranlarının neredeyse %10 civarında olduğunu gösteriyor.

İnternet kullanmayan ülkeler tahmin edilenden çok fazla!