Anayasa profesörü Kaboğlu yanıtladı! Yavaş-İmamoğlu önerisi hukuken mümkün mü?

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 4:40 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 5:21 pm

CHP’li İbrahim Kaboğlu, Meral Akşener’in önerisine ilişkin ‘iki belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmaları durumunda bu görevden ayrılmaları gerektiğini’ söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın seçilecek 13. cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisi getirdi.

Anayasa profesörü CHP’li İbrahim Kaboğlu, resmi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adaylığı statüsü olmadığı için seçime kadar iki belediye başkanının görevden ayrılmasına gerek olmadığını ancak seçimden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmaları durumunda bu görevden ayrılmaları gerektiğini söyledi.

TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Habere Doğru’ya konuk olan Kaboğlu, hukuki tartışma için henüz erken olduğunu söyleyerek Altılı Masa toplantısının devam ettiğine dikkat çekti. ‘İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmaları durumunda bu görevden ayrılmaları gerektiğini’ de belirten Kaboğlu “Hukukumuzda aynı görevi bir arada yürütmeleri mümkün gözükmüyor. İki görevin bağdaşması zordur. Anayasal bakımdan bu savunulabilir bir görüş değildir” ifadelerini kullandı.

Kritik görüşmenin ardından İYİ Partili siyasetçilerden peş peşe paylaşımlar!

İmamoğlu-Yavaş formülüne Saray’dan tepki

Flaş… Formül bulundu Meral Akşener tekrar masada