Kritik görüşmenin ardından İYİ Partili siyasetçilerden peş peşe paylaşımlar!

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 2:51 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 3:10 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görüşmesinin ardından İYİ Partili siyasetçiler çark etti. Bir önceki paylaşımlarında Millet İttifakı’nı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Ümit Dikbayır ve Metin Ergun’un saatler içindeki değişimi dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek masadan kalkmıştı. Akşener’in zehir zemberek sözlerle masadan kalkması siyaset gündemine otururken, bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nden Meral Akşener’i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener’in Millet İttifakı’nın bugünkü toplantısına katılacağını duyurdu.

Zorlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması şartıyla kabul edeceklerini belirtti.

Siyaset gündemini yeniden şekillendiren gelişmelerin ardından İYİ Partili siyasetçilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüştü

ERDEM: NEREDE KALMIŞTIK?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nerede kalmıştık” ifadesini kullandı.

KAVUNCU: ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE GÜR BİR SESLE…

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise, geçtiğimiz gün yaptığı “Biz İYİ Parti olarak, AKP/Cumhur İttifakı ile asla birlikte olmadık, olmayacağız. Tek adam rejimini değiştirmekte kararlıyız” paylaşımını alıntılayarak yeni bir mesaj verdi. Kavuncu; Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş ile görüşmesinin ardından “Şimdi, çok daha güçlü ve gür bir sesle!” ifadelerini kullandı.

ERGUN ÇARK ETTİ: İYİ ŞEYLER OLACAK

Öte yandan Akşener’in masadan kalkması üzerine bugün sabah saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Metin Ergun da yeni bir paylaşım yaptı. Ergun, “İYİ şeyler olacak” dedi. Ergun bir önceki paylaşımında ise Kılıçdaroğlu’na hakaret ederek, “En uygun saray çalışanı 12’inci kez yine Kılıçdaroğlu” demişti. Ergun’un kısa bir süre sonra çark etmesi dikkat çekti.

DİKBAYIR: DEMİR LEYDİ AKŞENER

Akşener’in masadan kalkmadan bir önceki gün sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dikbayır, ayrılığın sinyalini veren ilk isimlerden biri olmuştu. Dikbayır, “Millet 5’ten büyüktür” dediği tweeti kısa bir süre sonra kaldırmıştı. Bugünkü gelişmelerin ardından bir paylaşım daha yapan Dikbayır, “Demir leydi Meral Akşener. Türkiye İYİ olacak” dedi.