Anaokulundan skandal görüntüler! Çocuklara gelinlik ve fes giydirmişler

Yayın tarihi: 2 Nisan 2023 Pazar 10:06 am - Güncelleme: 2 Nisan 2023 Pazar 10:06 am

Nevşehir’de bulunan bir ana okulunda çocuklara ‘dini tören’ adı altında gelinlik ve fes giydirildiği ortaya çıktı.

Nevşehir’de Nakşıbendi Tarikatı’na bağlı Özel Safa Kelebek Anaokulu’nda eğitim gören çocuklara gelinlik, türban ve fes giydirildiği görüntüler ortaya çıktı.

Birgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre, anaokulu camide Osmanlı dönemine ait kıyafetlerle de etkinlikler düzenlerken, kadına şiddet yasasının kaldırılmasını isteyen bir yazarın da öğrencilere ‘eğitim’ verdiği görüldü. Anaokulu yöneticilerinin öğrencilerle beraber sık sık da Nevşehir Valisi’ni ziyaret etmesi dikkat çekti.

Kurumun sosyal medya paylaşımları anaokulunda okuyan çocukların yaşına uygun olmayan elbiselerle tören düzenlediğini gösterdi. Maketten yapılan Kabe etrafında bir araya gelen öğrencilere Hac elbiseleri giydirildi. Öğrencilerin kabe etrafında bir araya geldiği videoya ilahi müzikleri eklendi.

Bir diğer videoda ise anaokulu öğrencilerinden biri elinde tespih, seccade ve kafasında fes ile arkadaşlarını namaza çağırıyor. Videonun devamında ise davet eden çocuk önde Kuran okurken arkada başı örtülü kız çocuklarıyla, önde fesli erkek çocuklarının ellerindeki tespihle saf tuttukları görülüyor.

ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜLER

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çocuklara hazırlatılan ‘İslam Girişi Kapısı’. Kalp içerisinde sevgi, sorumluluk, merhamet ve yardımseverlik kelimelerinin yazıldığı kapıda ayrıca Arapça ifadeler yer alıyor. “Haydi, abdestin nuruyla nurlanıyoruz. Abdest almayı öğreniyorum” yazılı tahtanın önüne maketten çeşme de yapılmış. Öğrenciler sıraya girip maketin önünde abdest alıyormuş gibi yapıyor.

Öğrencilere yaptırılan dikkat çeken etkinliklerinden biri de ‘Mekke’de bir Cuma’. Etkinlik kapsamında çocuklara yaptırılan Kabe maketinin yanında hurma ve tespihler de bulunuyor. Suriye’ye yapılan operasyonlara ilişkin çocuklara övgü dolu sözler söyletiliyor.

CAMİDE ETKİNLİK

Ayrıca çocuklara sık sık cami ziyareti de yaptırılıyor. Pedagojik eğitimleri dahi olan cami imamlarından ‘vaaz’lar dinleyen öğrencilerin başı örtülüyor. Birçok videoda ayrıca kız çocuklarının camide gelinlik, erkek çocuklarına fes giydirildiği görülüyor.

Videolar arasında en çarpıcı olanlar ise çocuklara yaptırılan ‘Amin Alayı’. Okula ilk defa gelen çocuklara yapılan törende kız çocuklarına gelinlik giydirilirken diğer çocukların etrafında oturduğu görülüyor.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve ailelerin de katıldığı ‘Amin Alayı’nda skandal görüntüler yer alıyor. Tek tip giydirilen çocuklar çeşitli dini ritüelleri gerçekleştirirken kız çocuğunun elinde bebek olduğu görülüyor.

Yaz okulu da açan kurum, ders olarak dini bilgiler veriyor. Dersler kısmında, ‘Kur’an-ı Kerim’, ‘Sure ve Ayet Ezberleri’, ‘Tecvit ve Mahreç Çalışmaları’, Siyer ve İtikat Dersleri’, ‘Adab-ı Muaşeret-İbadet’ ve ‘Algoritma ile Robotik Kodlama’ dersleri yer alıyor.

Kızılay yardımları tarikat yurtlarından çıktı