Anadolu Ajansı Erdoğan’ın PBS röportajından soru çıkardı iddiası

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 10:04 am - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 10:04 am

Gazeteci Barış Terkoğlu, Anadolu Ajansı’nın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PBS’teki röportajındaki bir soruya yer vermediğini söyledi.

Barış Terkoğlu, Halk Tv’de katıldığı ‘Sözüm Var’ isimli programda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de PBS’e verdiği röportajın Türkiye’de bazı bölümlerinin sansürlediğini söyledi.

“KİMSE YERİMİZE GEÇEMEYECEK”

Terkoğlu, röportajdaki bir bölümün Türk medyasında yer bulmadığını söyleyen söyleyerek, “Erdoğan’a şu soru soruluyor: Gelecek yıl yeniden seçilmek için seçmenlere karşısına çıkacaksınız. Kazanacağınızı düşünüyor musunuz yok Türkiye başka yöne gidebilir mi? Yanıtı ise: Bir kaygımız yok. Kimse yerimize geçmeyecek. Çünkü alternatif yok’ oluyor. Bu kısım yayınlandı zaten” ifadelerini kullandı.

Terkoğlu bu sorunun devamında başka bir soru daha olduğunu söyleyerek, “Size bu soruyu sormak zorundayım çünkü ABD’desiniz. Bildiğiniz gibi son iki yıl içinde burada bir seçim oldu ve adaylardan biri sonuçları kabul etmeyip itiraz etti. Türkiye’de de böyle bir şeyin olabileceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna ise, “Bunlar olağan şeyler. Bunlar her zaman oluyor. Büyük farkla kaybetmek var ve kazanmamak var. Ama biz şu anda öyle bir konumdayız ki galip gelebileceğiz” cevabını verdiğini aktardı.

“BENDEN BAŞKA ALTERNATİFİNİZ YOK”

Erdoğan’ın sözlerini yorumlayan Terkoğlu, “Erdoğan, dünyaya sizin benden başka alternatifiniz yok. Ya benimle oturacaksınız ya da benimle oturacaksınız diyor” dedi.

TÜGVA yurdunda Erdoğan’ın gençliğe hitabesi! Tepkiler büyüyor