Anadolu Ajansı

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 8:08 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 2:04 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Anadolu Ajansı’nı, 9 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal’in talimatı ve direktifi ile kuruldu. O tarihte haberlere emperyalist ajanlar haber hakimiyetini menfaatları lazım geldiği şekilde kullanıyor ve işlerine gelmeyen haberleri çöpe atıyorlardı. İşte bu vaziyete karşı, Kurtuluş savaşına doğru haber için Anadolu Ajansı tesis edildi.

Anadolu haber ajansı medyanın da haber kaynağıdır. Son seçimlerde, muhalefet bilakis Anadolu Ajansı’nı hedef aldı. Muhalefetin iddia ve tezlerine göre AK Parti ve Anadolu ajansı, AK Parti’nin oylarını kasten yüksek gösteriyor. Bu iddia ve tezin hakikatla alakası yoktur. Çünkü AK Parti ve Anadolu ajansının hakikatten kaçma kabiliyeti yoktur. Bu kabiliyet CHP’ye münhasırdır. Saniyen AK Parti ile Anadolu ajansı, iki farklı teşekküldür.

Ayrıyeten ve def’aten tekrar tekrar tebarüz ettirmek icap eder ki, AK Parti, Türk-Müslüman ve devrimci, kominizmaya, siyonizmaya, Pkk ve fetö’ye karşıt liberal ve antiemperyalist bir partidir.
Demokrasinin halka intikal ve intibak olabilmesi muhalefet partililerin gayret ve emek harcamaları da lazım gelir. Bu lazimeye şiddetli ihtiyaç olduğu bu zaman ve zeminde muhalefetin akıl almaz değerleri ile milletin kafasını karıştırdı. Her şeyden önce şu belli olmalı. Bu CHP’nin bir kuruşunun, bir tankın fiatını biliyor mu. Bu CHP’nin eline beş kaz verin üçünü kaybeder. Ekmeği vesikaya kim koydu, ezanı, camileri kim kapattı. Seçkinci, elitist, şarap ve viski içen ayyaşların partisi.

KADINLAR

Bir cemiyetin ahlaken ve tıbben sıhhatli olması aile ile mukadderdir. Bundan naşi ailelere bakmak lazım gelir ki, evvela ailenin ahlaken ve tıbben sıhhatli olması lazım gelir ki, ahlaki ve tıbbi sağlam bir ailenin zinadan ve fuhuştan azade olması icap ederdi. Bundan naşi, dört kadının bir erkekle defaten ve fiilen aynı anda evlenmeleri icap eder. Buna ilaveten kadın müzikten uzak durmalıdır. Şarkı veya türkü ve sair sair ses çıkarma. Söyleme ve dinleme haramdır. Esasta kadının sesi haram değildir. Haram olan konuşma ve ses çıkarma şeklidir ki dikkat edilmezse zinaya ve şehvete sebep olabilir.
Bütün bunlara ilaveten kadının göz zinasında da imtina etmesi zaruri ve elzemdir. Ve kahkaha şeytan işidir. Kahkaha atılan ev, evlerden uzak dursun şeytan ve cin doludur. Bu evde doğan çocuklar, külliyen sakat doğar.