Amerika’da satılan her iki akıllı telefondan biri iPhone

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:53 pm

Yayınlanan son rapora göre Amerika’da satılan her iki akıllı telefondan biri iPhone. Özellikle iPhone 13’ün gördüğü ilgi Apple’ın pazar payını daha da büyüttü.

Tüm dünyadaki akıllı telefon satışları hesaba katıldığında Apple’ın akıllı telefonları ile Android kullanan Samsung, Xiaomi, Huawei gibi markalar arasında ciddi bir rekabet olsa da, söz konusu Kuzey Amerika olduğunda Apple tüm rakiplerine fark atmış durumda. Amerika’da bu şirketlerden herhangi biri Apple’ın yanına yaklaşamadığı gibi hepsinin toplamı bile Apple’ın akıllı telefon satışlarına yetişmeye yetmiyor. Analiz şirketi Canalys tarafından yayınlanan son rapor, ABD, Kanada, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti gibi ülkeleri kapsayan Kuzey Amerika bölgesinde satılan her iki akıllı telefondan birinin iPhone olduğunu gösteriyor.

iPhone

 

Apple’ın Kuzey Amerika’daki dominasyonu, kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan iPhone 13’ün gösterdiği başarı sayesinde daha da güçlendi. Bugün Apple’ın Kuzey Amerika akıllı telefon pazarındaki pazar payı yüzde 51’e ulaşmış durumda.

2022’nin ilk çeyreğinde Kuzey Amerika’da toplamda 39 milyon akıllı telefon satıldı. Bu çeyrekte Apple’ın akıllı telefon satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 19 arttı.

Kuzey Amerika’daki telefon satışlarında Apple’ın ardından ikinci sırada Samsung yer alıyor. Samsung’un bu bölgedeki pazar payı yüzde 27. Üçüncü sırada ise Lenovo yer alıyor. Lenovo’nun Kuzey Amerika’daki pazar payı ise yüzde 10. İlk üç sıradaki bu şirketi TCL ve Google takip ediyor. Xiaomi, Huawei, Oppo gibi uluslararası pazarda etkili olan firmaların Kuzey Amerika’da varlık gösterememesi dikkat çekiyor.

Honda ilk elektrikli SUV’u Prologue’u tanıttı