Ambulansla uyuşturucu ticareti! 4 sağlık personeli sevkiyat yaparken yakalandı

Yayın tarihi: 27 Aralık 2023 Çarşamba 11:37 am - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 11:39 am

İstanbul’da ambulans ile uyuşturucu ticareti yapan dört sağlık personeli suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan dört sağlık personelinden üçü tutuklandı.

İstanbul’da Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ambulansla uyuşturucu madde taşındığını tespit etti. Ekipler, bunun üzerine söz konusu ambulansa sürekli olarak paket bırakan şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmalarda ekipler, şüphelilerin özel bir ambulansla Bağcılar’dan Bahçeşehir’e uyuşturucu taşıdıkları, daha sonra bu uyuşturucuları Bodrum’a göndereceklerini belirledi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

20 Aralık’ta söz konusu ambulansa operasyon düzenlendi. Operasyonda, ambulansın içinde 2 kg skunk uyuşturucu maddesi, 1 ruhsatsız tabanca ile 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Uyuşturucuyu ambulansla taşıyan G.C.S. ve O.D., maddeyi almak üzere Bodrum’dan İstanbul’a gelen M.N. ve uyuşturucu ticareti yapan M.S.H. ile birlikte 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

3 SAĞLIK PERSONELİ TUTUKLANDI

Ambulansla ilgili yapılan incelemede, aracının tescil kayıtlarında “ambulans hizmetinde kullanılamaz-trafikten men” şerhi bulunan özel bir ambulans olduğu, şüphelilerin 4’ünün de sağlık çalışanı olduğu tespit edildi. Konu ile ilgili yakalanan ve uyuşturucu madde ticareti, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından adli makamlara sevk edilen şüpheliler arasında M.S.H. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, G.C.S., O.D. ve M.N. ise tutuklandı.

Şüphelilerin uyuşturucu madde poşetlerini ambulanslara taşıdıkları anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı (DHA)

Kız arkadaşı için kendisini feda etti! Karakola uyuşturucu gizlediği dürümle gitti

Kaynak: DHA