Alzheimer hastalığının sebebi cep telefonları mı?

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 2:03 pm

Yayınlanan yeni bir araştırma, cep telefonlarının Alzheimer hastalığını daha da kötüleştirdiğini, hatta doğrudan bu hastalığın sebebi olabileceğini ortaya çıkardı.

Cep telefonları artık hayatımızın değişilmez bir parçası olsa da, pek çok sağlık uzmanı bu telefonlarla sürekli temas halinde olmamızın ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceği konusunda sık sık uyarıda bulunuyor. Çeşitli hastalıklarda son yıllarda yaşanan vaka sayısı artışı da uzmanların bu uyarılarını haklı çıkarır nitelikte. Yapılan yeni bir araştırma ise cep telefonları hakkında korkutucu bir gerçeği gündeme taşıyor. Çünkü bu araştırmaya göre Alzheimer hastalığının sebebi cep telefonları olabilir.

Alzheimer

Yayınlanan yeni raporda da belirtildiği üzere pek çok bilim insanı, Alzheimer’a beyinde biriken fazla kalsiyumun sebep olduğu konusunda uzun süredir hemfikir. Yapılan yeni araştırma ise cep telefonları tarafından yayılan elektromanyetik dalgaların beyindeki kalsiyum miktarını artırarak bu hastalığı daha da kötüleştirdiğini gösteriyor. Daha da ilginç olanı ise raporda bunun sadece hastalığı kötüleştirmekle kalmayıp, doğrudan sebebi de olabileceğinin belirtilmesi. Hayvanlar üzerinde yapılan deneyler de bu bulguları destekliyor.

Öte yandan genç yaşlarda uzun süre cep telefonu ya da Wi-fi ağının elektromanyetik dalgalarına maruz kalan insanların da normalden çok daha genç yaşta bunama belirtileri gösterebileceği konusunda uyarıda bulunuluyor.

Elbette bu araştırmaların diğer bilim insanları tarafından da teyit edilmesi gerekiyor. Ancak elde edilen bu bilgiler, cep telefonları hakkında uzun süredir dile getirilen endişelerin ciddiye alınması gerektiğini bir kez daha gösteriyor.

Twitter Elon Musk yüzünden protesto ediliyor