Altın madeni faciası Meclis gündeminde! CHP’li Başarır: Bunun sorumlusu bu iktidar

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 8:42 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 8:42 pm

Anagold Madencilik tarafından işletilen Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 işçiye ulaşılamadığını söyledi. CHP’li Ali Mahir Başarır, İliç’te meydana gelen göçük faciasına ilişkin “Umarım işçilerimiz kurtulur ama bunun sorumlusu bu iktidar” ifadelerini kullandı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde, Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği maden sahasında kayan toprağın altında işçiler kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “9 işçimize ulaşamıyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te yaptığı konuşmada altın madeni faciasına değindi. Başarır, “Umarım işçilerimiz kurtulur ama bunun sorumlusu bu iktidar” dedi.

Başarır’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen göçük sırasında işçilerimiz göçük altında kalmıştır maalesef. Biz uzun süreden beri oradaki doğa katliamına, güvensizliğe, tedbirlerin alınmamasına ilişkin vatandaşlar, milletvekilleri, STK’lar eylemlerde bulundu ama buna kayıtsız kalan bir iktidar var maalesef ki.”

Yüksek Jeoloji Mühendisi Müzeyyen Şevkin İliç’teki felaketi değerlendirdi!

Kaynak: TELE1