Altın haftaya düşüşle başladı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:35 am - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:35 am

Altın fiyatları, yeni haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta rekora yakın seviyeleri gören altın bugün kısmen de olsa geriledi.

Altın, geçtiğimiz cuma günü 5 ayın zirvesine yükselirken, yeni haftaya ise düşüşle başladı.

Altın fiyatları, yatırımcıların Hamas- İsrail savaşının daha geniş bir alana yayılması endişeleri ve güvenli liman tercihleri sebebiyle geçtiğimiz hafta mayıs ortasından bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Altın fiyatları son iki haftada yaklaşık yüzde 9 arttı.

Bu haftanın ilk gününde ise gösterge ABD Hazine tahvil getirilerinin 15 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine yükselişi, altının fiyatlarını 4 Mayıs’ta gördüğü ons başına 2 bin dolar seviyesinin hemen altında baskıladı.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Bu gelişmelerin ardından saat 10.00 itibariyle ons altın yüzde 0,3 değer kaybı ile 1975 dolardan işlem gördü.

Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın 1781 TL seviyesinde alıcı buldu. Çeyrek altın 2 bin 913 TL’den, Cumhuriyet altın ise 11 bin 620 TL’den işlem gördü.

“FİYATLAR GEVŞEYEBİLİR”

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, “Altın fiyatları son zamanlarda Orta Doğu çatışmasından kaynaklanan güvenli liman akışlarıyla seyrediyor. İnsani yardıma ve rehinelerin serbest bırakılmasına odaklanılması, İsrail’den gelecek olası bir kara saldırısının zaman alabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Rong “Bu durum, en azından şimdilik, daha fazla tırmanma riskini sınırlayabilir ve bu da fiyatlarda kısa vadede bir miktar gevşemeye neden olabilir. Ancak çatışmanın tırmanması, güvenli liman çekiciliğini kolayca yenileyebilir” yorumunu yaptı.

Altın rekor kırdı, İslam Memiş yeni seviyeyi tarihini vererek açıkladı