Alper Gezeravcı kimdir?

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 10:43 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 10:43 pm

NASA’nın Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaya gönderiliş programını duyurmasının ardından Gezeravcı’nın hayatı merak konusu oldu.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3), mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) hareket edecek. NASA tarafından Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’nın uzaya gönderiliş programının duyurulmasının ardından “Alper Gezeravcı kimdir?” sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte, ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı hayatı ve kariyeri…

ALPER GAZEVARCI KİMDİR?

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak olan başarılı pilottur. Hava Harp Okulu’ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, daha sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yapmıştır. F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri’nde önemli görevlere ve başarılara imza atmıştır.

Alper Gezeravcı

Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak olan başarılı pilottur.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı: Kanatsız bir halde uzayda uçabilmek muhteşem bir his olacak

 

Kaynak: TELE1