Alp Armutlu’nun araştırma kitabı ‘Umudun Yolu’ çıktı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 4:36 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 4:36 pm

Alp Armutlu’nun Mustafa Kemal Atatürk’ü konu olan ‘Umudun Yolu’ adlı eseri İkinci Adam Yayınları’ndan çıktı.

Yazar Alp Armutlu’nun Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü konu olan ‘Umudun Yolu’ adlı eseri İkinci Adam Yayınları etiketiyle yayınlandı.

Kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi: “Kağnı kamyonu yenemez diyerek tam bağımsızlığı ve Misak-ı Milli’yi anlamadan Mustafa Kemal’in masasına anlaşmak için oturan Mösyö Franklin Bouil-lon’un tezine karşı kağnı kamyonu yenmişti. Mustafa Kemal Paşa, kağnı süren her bir kadına teşekkür etmek ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için bu kadınları İstiklal Madalyası üzerine farklı bir şifre ile yerleştirmişti. Bu madalyaları da her kahraman vatan evladının yakasına iliştirmişti. 1974 doğumlu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Alp Armutlu, Nutuk üzerinde çalışarak önemli notlar çıkarttı.

2017-2019 yılları arasında 10.000 km’den fazla yol yaparak, 27 şehirde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının adımlarını takip ederek gezdi, inceledi, fotoğraflar çekti. Nutuk’ta yaşanan olayların izdüşümünü Anadolu toprakları üzerinde keşfetti. Düzenlediği Nutuk Yıldızı gösterileri ile bu tecrübesini onu ilgiyle izleyen yaklaşık 5.000 kişiyle de paylaştı. Elinizde tutuğunuz kitap ile yazar sizi 100 yıl öncesinin yiğit insanlarının ezber bozan kahramanlık hikâyesine davet ediyor. Geçmişin mantık denklemleri içinde bugünün sorunlarına bakabilmek için zamanın gerçeklerini Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden anlayarak naklediyor.”