Almanya’dan Türk gemisindeki aramaya ilişkin açıklama

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 3:41 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 3:41 pm

Almanya Savunma Bakanı, Avrupa Birliği’nin (AB) Akdeniz’deki İrini Operasyonu’nda görevli bir Alman firkateyninin Libya’ya silah taşındığı şüphesiyle Türk bandıralı bir yük gemisini durdurup aramasına ilişkin, “Alman askerleri doğru şekilde davranmış, kesinlikle AB’nin Irini misyonunun yetkileri içinde hareket etmiştir. Askerlere yöneltilen suçlamalar haksızdır” açıklamasını yaptı.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye ile Doğu Akdeniz’de Libya üzerinden yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.

“Alman askerleri doğru şekilde davranmıştır ve kesinlikle AB’nin Irini misyonunun yetkileri içinde hareket etmiştir” diyen CDU’lu kadın bakan, “Askerlere yöneltilen suçlamalar haksızdır” ifadesini kullandı.

Ankara’dan nota! Alman askerler Türk gemisine çıktı

NE OLMUŞTU?

Avrupa Birliği (AB) misyonuna bağlı Alman savaş gemisindeki askerlerin bayrak ülkesinin iznini almadan Türk yük gemisini durdurup arama yapması Ankara’nın sert protestosu üzerine durdurulmuş ve askerler gemiyi terk etmişti.

Ardından Ankara’daki AB ve İtalya büyükelçileri ile Almanya Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak, İrini Operasyonu’nun Türk gemisine yönelik eylemi protesto edilmişti.