Almanya’da polisin öldürdüğü Türk’ün hayat hikayesi ortaya çıktı

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 3:13 pm

Gazeteci Oktan Erdikmen, Almanya’da polis tarafından öldürülen Ertekin Özkan hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde 49 yaşındaki Ertekin Özkan adlı Türk vatandaşının, polis tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmesi sosyal medyayı ikiye böldü. Gazeteci Oktay Erdikmen, Özkan için, “Bıçakla saldırırsan öldürülürsün” diyenler için olayın arkasında yaşananları anlattı. Erdikmen kendi YouTube hesabından paylaştığı videoda, Özkan’ın evsiz kaldığını, çocuklarına annesinin baktığını belirterek Alman hükümetinden kalacak yer istediğini yer verilmeyince de ‘birini öldürdüm gelin beni alın’ diye kendini ihbar ettiğini ileri sürdü.

Alman polisi bir Türk’ü sokak ortasında öldürdü

Erdikmen’in paylaşımı şöyle:

“Hem maddi hem manevi sıkıntılar yaşıyor. Çocuklarına vasi olarak babaanneleri bakıyor kendisi de evsiz kalınca annesinin evinde yaşamaya başlıyor. Jugendamt evi terk et diyerek 2 ay süre veriyor. Gidip kendisini evsiz olarak kaydettiriyor. Bana kalacak bir yer bulun diyor vermiyorlar. Aileye verdikleri bakım parasını kesmekle tehdit ediyorlar. İş bulamıyor. Cinnet getirmiş ve ‘ben birini öldürdüm bodrumda ceset var’ demiş. Polis başka türlü gelmez. Tabii kimseyi öldürmediği halde. Polisler gelince üstünü çıkartmış ileri doğru bir adım atmış. Polisler de korkuyla ateş açıyorlar. Öncesinde ne bir doktor var ne bir psikolog. Bacağından vurulsa ya da karnından vurulsa en azından bir kere vurulsa belki bir şey olmayacaktı”

NE OLMUŞTU?

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde suç işlendiği ihbarı üzerine bölgeye gelen polis, yarı çıplak halde elinde bıçak olan Ertekin Özkan ile karşılaştı. Özkan’ı bıçağı bırakması konusunda uyaran polis, bir süre sonra kendilerine doğru adım atan Özkan’a silahla 4 el ateş etti. Görgü tanıkları polise tepki göstererek, “Annesi burada. Annesinin gözü önünde vurdunuz” dedi. Ağır yaralanan Özkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak: TELE1