Ali Tezel’den EYT tepkisi! “Emeklilikte prim kademesi getirdiler”

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 2:45 pm - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 2:46 pm

"EYT yasalaştı. Ancak kanun geçerken bir iktidar milletvekili konuşmasında"geçmişte de 5 bin gün yoktu.5 bin 175 VE 5 bin 250 gibi günler vardı" dedi. Yasa da böyle kabul edildi. Aslında doğru değil. Yanlış bilgi verdi. EYT bana göre de yanlış çıktı. Eski sistemde emekli olmak için kadınların 5 bin gün erkeklerinde 5 bin günü doldurmaları yeterliydi normal emeklilik için. Yaşlılıktan dediğimiz kısmi emeklilik için ise kadınların 50 yaşında erkekler 55 yaşında 3600 gün sayısı ile emekli olma hakkına sahiptiler. Maalesef Meclis'te kabul edilen yasada kısmi emeklilikte yaş değişmi olmadı. Kadınlar 58 erkekler 60 yaşında emekli olacaklar. Esas sorun 5 bin gün. İktidar milletvekilleri milleti kandıra kandıra emekli yaşını kaldırdılar ama emeklilikte prim kademesi getirdiler. 99 öncesi böyle bir kademe yoktu, yoktu, yoktu."












" />

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, AKP iktidarının EYT düzenlemesinde prim şartı getirmesine tepki gösterdi. Tezel, iktidarın 1999 öncesi 5 bin gün prim şartı olmadığı iddiasını yalanladı.

AKP’nin EYT’yi “Prime Takılanlar”a dönüştüren düzenlemesi TBMM’de yasalaştı. Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, 1999 öncesi emeklilikte 5 bin 175 ve 5 bin 250 gün prim şartı olduğu iddiasını yalanladı. Tezel, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda şunları dile getirdi:

“YOKTU, YOKTU, YOKTU”

“EYT yasalaştı. Ancak kanun geçerken bir iktidar milletvekili konuşmasında”geçmişte de 5 bin gün yoktu.5 bin 175 VE 5 bin 250 gibi günler vardı” dedi. Yasa da böyle kabul edildi. Aslında doğru değil. Yanlış bilgi verdi. EYT bana göre de yanlış çıktı. Eski sistemde emekli olmak için kadınların 5 bin gün erkeklerinde 5 bin günü doldurmaları yeterliydi normal emeklilik için. Yaşlılıktan dediğimiz kısmi emeklilik için ise kadınların 50 yaşında erkekler 55 yaşında 3600 gün sayısı ile emekli olma hakkına sahiptiler. Maalesef Meclis’te kabul edilen yasada kısmi emeklilikte yaş değişmi olmadı. Kadınlar 58 erkekler 60 yaşında emekli olacaklar. Esas sorun 5 bin gün. İktidar milletvekilleri milleti kandıra kandıra emekli yaşını kaldırdılar ama emeklilikte prim kademesi getirdiler. 99 öncesi böyle bir kademe yoktu, yoktu, yoktu.”

 

EYT meclisten geçti!