Ali Taran ‘Aganigi Naganigi’ reklamına Erdoğan’ın verdiği tepkiyi ilk kez anlattı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 4:43 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 4:47 pm

Reklamcı Ali Taran, Özkan Uğur’un oynadığı ‘Aganigi Naganigi’ sloganlı efsane fındık reklamının bilinmeyenlerini ilk kez anlattı. Taran, o dönem Cüneyt Zapsu’nun reklam filmini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a izlettiğini söyledi. Taran, “Götürüp Tayyip Bey’e de izletti. Çok güldüğünü söylemişti bana” dedi.

Reklamcı Ali Taran ‘Futbol Arena’ isimli YouTube kanalında Roksan ile Laf Arası Programına konuk oldu. Programda altına imza attığı reklamların bilinmeyenlerini yönlerini açıklayan Taran, bir döneme damga vuran ‘Aganigi Naganigi’ sloganlı fındık reklamının ortaya çıkış hikayesini anlattı.

Taran, programda şunları söyledi:

Ben hem kendim hem ajansım adına, herkesin çok çok iyi bildiği bir şeyi tekrardan meşhur ettik. Bir marka yoktur. Fındık Tanıtım Grubu yaptırdı. Buna fındık reklamı diyoruz. Bize böyle bir brif gelmişti. Fındığın içinde bulunan sağlığa yararlı şeyler. Bir tanesinde de 0.0 bilmem kaç afrodizyak mı deniyordu, tam hatırlamıyorum… Biz ne yapmışız. Bütün bunları sayıyor Özkan, harika oynuyor. ‘Aganigi naganigi’ o, onun melodisidir. Ben bağırır diye yazmışımdır. Rezan mükemmel bir yönetmen. Demek ki sağlıkla ilgili yerlerde kimse hiç oralı değil, ne zaman ki bunu duyuyorlar, oradan insanlar hücum ediyor. Burada biz neyi hicvettik? ‘Bizim millet orasına bakar, tansiyon falan boşver’ gibi küçük bir dokunma var.

“TAYYİP BEY ÇOK GÜLMÜŞ”

“O zaman Fındık Tanıtım Grubu’nun Başkanı Cüneyt Zapsu. Tayyip Bey de o zaman başbakan yanlış hatırlamıyorsam. Götürüp Tayyip Bey’e de izletti. Çok güldüğünü söylemişti bana.”

“AGANİNİGİ BAŞTA YOKTU”

“Aganigi naganigi bir slogan değildi. Başta içinde yoktu. Ne vardı, tam oraya geliyor ya, biz oraya bip sesi koyuyorduk. Bipliyoruz ya ayıp şeylerde. Sabah sunuma gideceğiz. Benim içime sinmedi. Bip anlaşılmayacak. Orada aganigi’yi yaptık. Bütün kampanyayı ona çevirdik.”